Antonio Giovinazzi blijft in beeld voor Formule 1 stoeltje

27 mrt. 2017 18:00 Redactie

Antonio Giovinazzi verrast met sterk optreden in Australië


Onverwachts stond er nog een debutant aan de start van het nieuwe Formule 1 seizoen. Naast Lance Stroll maakte ook de Italiaan, Antonio Giovinazzi, zijn opwachting. Hij verving Pascal Wehrlein die zich zelf niet fit genoeg achtte voor een volledige race.

Giovinazzi werd op zaterdagochtend tot zijn eigen verrassing wakker gebeld met de mededeling dat hij zijn debuut zou maken voor Sauber. De Italiaan is sinds dit jaar de reserverijder van Ferrari en doordat Sauber wordt voorzien van Ferrari motoren kan hij ook vrij eenvoudig in actie komen voor Sauber. Ook tijdens de eerste wintertest in Barcelona nam hij de honneurs al waar voor de geblesseerde Wehrlein.

In Australië liet Giovinazzi direct zien uit het juiste racehout te zijn gesneden. De nummer twee van het GP2 kampioenschap oogstte volop lof voor zijn optreden zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de race. Aan het Italiaanse Sky liet hij dan ook weten erg tevreden te zijn.

"Het was een perfecte weekend. Een Italiaanse rijder maakte zijn opwachting in de Formule 1 en Ferrari won sinds lange tijd de race."

De 23-jarige Italiaan gaf toe dat hij het zwaar had gehad in Australië.

"Fysiek gezien was het zwaar. Vooral voor mijn nek in de snelle ronden. Het heeft oefening nodig want de bochten in de Formule 1 zijn compleet anders."

Over twee weken vindt de GP van China plaats en ook dan is Giovinazzi van de partij maar dan weer als reserverijder van Ferrari.

"In China loop ik weer in het rood rond. Verder zien we wel."

Pascal Wehrlein gaf in Australië nog toe niet fit genoeg te zijn om een volledige race af te leggen. Hij verwacht echter wel gewoon in de Sauber plaats te nemen in Shanghai. Maar geruchten in de paddock doen vermoeden dat Giovinazzi wellicht al eerder zijn Formule 1 carrière een vervolg zal geven.

Een insider bij Ferrari liet aan Speed Week het volgende doorschemeren.

"Antonio heeft een goede toekomst voor zich. Hij heeft duidelijk talent, dat ziet iedereen bij Ferrari en Sauber. Nu is het afwachten in hoeverre Wehrlein fit genoeg is voor China en Bahrein. Zo niet, dan is Giovinazzi de aangewezen persoon."

Dezelfde insider gaat zelfs nog een stapje verder.

"Als Kimi Raikkonen in 2018 niet verder wil of als Ferrari wil investeren in jonge talenten, dan zal Giovinazzi zijn plek innemen."
Foto: Formula 1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen