Arie Luyendijk: "Alonso is klaar voor de Indy 500"

20 mei 2017 12:15 Redactie

'Alonso is meer dan een Formule 1 coureur'


Duidelijke taal van de enige Nederlander die ooit de Indy 500 op zijn naam schreef. Arie Luyendijk won de prestigieuze race maar liefst twee maal. Zowel in 1990 als in 1997 was hij de beste coureur.

Hij weet dan ook als geen ander wat er bij komt kijken om de Indy 500 tot een succesvol einde te brengen. In tegenstelling tot de Formule 1 speelt de kwalificatie voor de Indy 500 een minder belangrijke rol. Tijdens de race gebeurt er zoveel dat een goede startpositie zo teniet gedaan wordt.

In een exclusief interview met het autosportmagazine Formule 1 geeft Luyendijk Alonso wel de tip om alles te halen uit de kwalificatie.

“Ik startte mijn eerste Indy 500 geloof ik ergens als twintigste en wist niet wat ik meemaakte met al die turbulentie voor me. Dat heeft zoveel invloed op je auto… Waar ga ik de bocht in, waar haal ik in? Je moet echt je plek op de baan zoeken.”

Dit weekend staat de kwalificatiesessies in de Indy 500 op het programma. Tot nu toe kan Alonso zich prima meten met de andere coureurs. Gisteren tijdens 'Fast Friday' legde de Spanjaard beslag op de vierde plaats. Luyendijk is er dan ook van overtuigd dat Alonso klaar is voor zijn nieuwe uitdaging.

“Alonso heeft zich goed voorbereid. Hij is voor mijn geen Formule 1-coureur, maar een autocoureur.  Fernando wil dit zelf en kan het ook aan. Hij komt hier niet om even te laten zien hoe het moet. Als hij wint, zal iedereen in Amerika hem daarvoor loven.”
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen