Assen: 'Licentie voor Formule 1 race kost 20 miljoen per jaar'

17 jun. 2017 11:25 Redactie

Assen hoopt op investeerders voor organisatie F1 race


Formule 1 in Nederland, het is de droom van iedere racefan. Zowel Assen als Zandvoort hebben er wel oren naar om een F1-race te organiseren, maar weten dat er nog heel wat moet gebeuren.

Beide locaties voldoen op dit moment niet aan de gestelde eisen vanuit de FIA. Arjen Bos, voorzitter van het TT circuit in Assen, ziet nog altijd kansen. Belangrijk en doorslaggevend in het hele verhaal blijft de benodigde funding. Diverse grote bedrijven en investeerders moeten instappen om zo voor de broodnodige miljoenen te zoeken.

De jaarlijkse kosten voor het organiseren van een race alleen bedragen al zo'n 20 miljoen laat Bos aan BNR nieuwsradio weten.

"We gokken dat de jaarlijkse fee ongeveer 20 miljoen is, want dit wordt er ook door andere circuits in Europa betaalt. Het geld is nodig om de rechten tot het organiseren van een F1-race te verkrijgen."

"Wij kunnen het evenement hosten, maar zijn een facilitair bedrijf. Dit betekent dat er behoefte is aan investeerders die het evenement mogelijk gaan maken. Ik verwacht dat hierin wel beweging gaat komen, vanuit zowel landelijke als internationale investeerders."

Formule 1 is hot in Nederland, maar het is tot op heden altijd lastig gebleken om de volgende stap te zetten. Ook in dit geval is er interesse vanuit het bedrijfsleven, maar is de interesse nog op een abstract niveau.

Bos ziet echter kansen om een Formule 1 race te organiseren. "Allereerst moet er draagvlak zijn in Nederland voor een F1-race. Wij moeten als circuit alles zelf betalen en terug verdienen. Wel is er een investering vanuit het bedrijfsleven nodig en mogelijk dat de overheid een deel wil financieren. Ik wil dit vraagstuk niet als eerste bij de overheid neerleggen."

"Heel veel Nederlanders vinden het echt mooi als er een Formule 1 race komt, maar de eerste initiatieven moeten vanuit de samenleving komen."

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen