Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin wil met behulp van huidig Red Bull-kopstuk snel kampioen worden

Aston Martin streeft ernaar om Dan Fallows nog voor het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen aan het werk te hebben als technisch directeur. De Britse aerodynamicus staat momenteel nog onder contract bij Red Bull en volgens dat team heeft de engineer een opzegtermijn van zes maanden.

Dan Fallows was sinds 2006 de Chief Engineer Aerodynamics bij het team van Red Bull, maar maakte in juni van vorig jaar bekend in 2022 de overstap te willen maken naar Aston Martin. De Engelse renstal had de Brit de positie van technisch directeur aangeboden, die hij maar al te graag wilde accepteren. Red Bull wil de overstap graag uitstellen om te voorkomen dat de engineer info over de 2022-bolide meeneemt naar de concurrent. Otmar Szafnauer, teambaas van Aston Martin, hoopt vanzelfsprekend juist dat Fallows zo snel mogelijk aan de slag kan bij de Engelse renstal. "Ons doel is om hem zo snel mogelijk te laten beginnen en zeker ergens in het eerste kwartaal van 2022" vertelde Szafnauer aan verschillende media waaronder RacingNews365 . "Dus, als het aan het begin van het seizoen is, is dat in het eerste kwartaal van het jaar. Dus hopelijk zullen we in staat zijn om hem, binnen dat tijdsbestek, te laten starten." De twee teams zijn momenteel in een juridische gevecht verwikkeld over de startdatum van de aerodynamicus. Volgens Red Bull heeft Fallows in zijn contract een clausule staan die hem verbied om voor 1 juli 2023 ergens anders aan de slag te gaan en het team heeft een rechtszaak tegen de Brit aangespannen.

Over vier jaar wereldkampioen

Fallows is niet de eerste en zeker ook niet de laatste nieuweling bij Aston Martin. Het team uit Silverstone dat voorheen op de F1-grid verscheen als Racing Point en Force India, heeft grote plannen voor de toekomst. De Engelse renstal heeft vorig jaar een hoop nieuwe mensen aangenomen en gaat hier in 2022 mee verder. "We zijn niet gestopt met mensen aannemen, maar tenzij het om leidinggevenden in hoge posities gaat, kondigen we niet iedereen aan", aldus Szafnauer. "We hebben in 2021 meer dan 150 mensen aangenomen en we zullen doorgaan met mensen aannemen." "Als we over vier jaar een wereldkampioenschap willen winnen, moet er geïnvesteerd worden in verschillende gebieden. Personeel, infrastructuur, fabriek, windtunnel, willen we net als de topteams verbeteren en we zitten op koers om dat te doen", onthult de teambaas. Het juridische gevecht met Red Bull over Fallows komt er dan ook nog bij. "En, op de achtergrond, zijn we nog steeds in onderhandeling over Dan's starttijd of -datum. Zodra dat bekend is, zullen we het iedereen laten weten."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024