Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2022

Audi toont ware potentieel in tiende etappe Dakar Rally

Met nog enkele dagen te gaan laat Audi zien waar het toe in staat is in de Dakar Rally. De volledig elektrische bolide kampte met de nodige kinderziekten, maar in de tiende etappe pakte Audi een loepzuivere dubbelzege.

Stephane Peterhansel dakar 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

We zagen in de Dakar Rally van 2022 Audi zelden vooraan meestrijden, niet in de laatste plaats vanwege veel technisch malheur. In de tiende etappe bleef dat achterwege, waardoor we meteen zagen waar de nieuwe elektrische bolide in handen van zwaargewichten Carlos Sainz en Stephane Peterhansel toe in staat is.

Het was Stephane Peterhansel die de 375 kilometer lange special als snelste aflegde, gevolg door teamgenoot Carlos Sainz sr. Tezamen pakten ze enkele minuten op de concurrentie onder aanvoering van Toyota's Henk Lategan. De Audi-dubbel doet echter niet veel voor de positie van Audi in het klassement. De best geklasseerde Audi is die van Mattias Ekstrom op ruim tweeënhalf uur. Sainz staat op bijna vier uur achterstand (17e) en Peterhansel op 68 uur achterstand (62e).

In datzelfde klassement moest Nasser Al-Attiyah toestaan dat Sebastien Loeb enkele minuten op hem inliep, maar met een voorspring van ruim 32 minuten is dat een druppel op een gloeiende plaat. Echter, met twee dagen te gaan kan er nog van alles gebeuren. De Nederlander Bernhard ten Brinke hield reed zich in het dagklassement per waypoint verder naar voren, maar een top tien-notering lijkt op het moment van schrijven iets te hoog gegrepen.

Tussenstand klassement Dakar Rally auto's na etappe 10

Pos. Coureur Team Tijd
1. Al-Attiyah Toyota Gazoo Racing 33:13.37
2. Loeb Bahrain Raid Xtreme + 32:40
3. Al Rajhi Overdrive Toyota + 55.48
4. Terranova Bahraini Raid Xtreme + 1:29.18
5. Przygonski X-Raid Mini + 1:41.02
6. De Villiers Bahrain Raid Xtreme + 1:45.42
18. Ten Brinke Overdrive Toyota + 4:44.08

Ook interessant:

F1-toekomst Hamilton hangt af van FIA-onderzoek na titel Verstappen

Naar verluidt stelt Lewis Hamilton keiharde eisen aan de FIA over een onderzoek naar de controversiële titelwinst van Max Verstappen.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie