Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Autoriteiten leggen beslag op megavilla Mazepin van 100 miljoen euro

Nikita Mazepin en papa Dmitry Mazepin hoeven voorlopig geen voet te zetten in hun Italiaanse villa, want deze is in beslag genomen door de lokale autoriteiten.

Sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen, moet de familie Mazepin op de blaren zitten vanwege de banden met de Russische president Vladimir Poetin. Zo verloor Nikita zijn stoeltje bij het Formule 1-team van Haas en lijkt zijn carrière in de autosport zo goed als voorbij te zijn. Niet veel later belandden hij en zijn vader op de sanctielijst van de Europese Unie, waardoor ze niet meer kunnen reizen naar Europa en de EU tegoeden kan bevriezen.

Italië grijpt in

Anderhalve maand na het begin van de oorlog in Oekraïne hebben de Italiaanse autoriteiten ingegrepen en beslag gelegd op een villa die op naam staat van Nikita Mazepin, zo schrijft Reuters . De villa op het eiland Sardinië heeft een waarde van 105 miljoen euro. Het is de zoveelste inbeslagname in Italië, waar de autoriteiten het hebben gemunt op onder meer villa's en jachten van rijke Russen die op de sanctielijst staan. Inmiddels hebben de autoriteiten al beslag gelegd op vastgoed en roerende zaken ter waarde van 1 miljard euro.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'