Bekijk vanmiddag live de eerste IndyCar-test van Fernando Alonso!

03 mei 2017 08:35 Redactie

Fernando Alonso stapt voor het eerst in IndyCar-bolide


Na een zwaar teleurstellend weekend in de Formule 1, gaat Fernando Alonso vandaag voor het eerst zijn pijlen richten op een nieuw avontuur: de Indy500. 

De 35-jarige Spanjaard gaat vanmiddag (15:30 uur Nederlandse tijd) voor het eerst een testrit maken in een IndyCar-bolide. In een door Andretti Autosport, in samenwerking met McLaren en Honda, geprepareerde auto zal Alonso op 28 mei zijn debuut gaan maken tijdens de Indy500. Maar voordat het zover is, volgen nog diverse testritten.

Met zijn deelname aan de Indy500 hoopt Alonso zijn tweede overwinning van de Triple Crown binnen te halen. Na het winnen van de Grand Prix van Monaco in 2006 en 2007, wil hij 'de beste coureur ooit' worden, door ook de Indy500 en de 24 uur van Le Mans te winnen. In mei zal hij de eerste poging wagen om een stapje dichterbij dat doel te komen.

Rond de klok van 15:30 uur zal Alonso zijn eerste ronden rijden op de Indianapolis Motor Speedway, ook wel The Brickyard genoemd. Het live verslag van de testdag zal worden uitgezonden op de YouTube- en Facebook pagina van de IndyCar.

Foto: McLaren-Honda-Andretti Twitter

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen