Berger hoopt dat Vettel deelneemt aan DTM races

21 apr. 2017 13:18 Redactie

Berger verwacht dat meer coureurs het voorbeeld van Alonso volgen


Voormalig F1-coureur Gerhard Berger hoopt dat meer coureurs kiezen voor alternatieve raceklassen naast de Formule 1. Vroeger was het heel gebruikelijk dat coureurs in meerdere klassen actief waren, maar tegenwoordig komt het nog zelden voor.

Sinds Fernando Alonso bekend maakte dat hij deelneemt aan de Indy 500 spreken veel (oud)coureurs zich erg positief uit over zijn keuze. Zo liet Lewis Hamilton al weten dat hij het leuk zou vinden om in de MotoGP of een andere klasse te racen. 

Berger verwijst naar zijn eigen carrière. "Het is net als vroeger. We moeten het formele patroon doorbreken. In 1985 reed ik voor Arrows in Adelaide, maar de dag ervoor reed ik in een race in het nationale touringcar kampioenschap voor Bob Jane", laat hij Auto Motor und Sport weten.

"Het was toen mogelijk en alle coureurs beleefden er plezier aan."

Berger is nu de grote man bij het DTM-kampioenschap en hoop dat er een nieuwe trend volgt. Vettel staat bovenaan zijn verlanglijstje.

"Ik ben ervan overtuigd dat Vettel graag in de DTM wil racen, als hij dat mag. De rijders van nu hebben meer tijd beschikbaar dan wij vroeger, omdat ze nauwelijks meer testen tussen de races door."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen