Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bernhard van Oranje oppert idee: 'Dutch GP afwisselen met GP België'

Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het circuit van Zandvoort, is momenteel druk bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om de Formule 1 weer naar Nederland te halen. Hoewel het onderzoek nog officieel moet worden uitgebracht, gaat van Oranje er vanuit dat een Nederlandse Grand Prix op zichzelf niet al te aantrekkelijk is voor sponsoren.

Het circuit van Zandvoort heeft een rijke historie, ook op het gebied van de Formule 1. Daarnaast is het ook een geliefd circuit onder de coureurs. De Tarzanbocht en het Scheivlak zijn uitdagende stukken van het circuit, waar coureurs hun techniek moeten laten zien. Maar ondanks de rijke historie, de warme herinneringen en de uitdagende lay-out heeft het circuit een groot nadeel: het ligt in Nederland. Omdat de markt hier zo krap is, zijn er niet veel sponsoren die het aantrekkelijk vinden om hier een Formule 1-race te organiseren. De eigenaar van Circuit Zandvoort, Prins Bernhard van Oranje, ziet het dan ook wel zitten om een Nederlandse Grand Prix te organiseren in combinatie met een andere Grand Prix, bijvoorbeeld die van België.

"Ons circuit is een zeer geliefd, zowel bij de coureurs als de fans" , zegt Bernhard tegenover Motorsport.com . "Maar we zitten met het probleem dat we geen groot afzetgebied hebben, iets dat sponsoren toch graag willen" , erkent van Oranje. "Maar wellicht kunnen we de race combineren met een andere Grand Prix in de buurt, zoals die in Duitsland of België" , draagt van Oranje als oplossing voor dat probleem aan. Een ander probleem voor het circuit is dat de Europese kalender al zo goed als vol is, waardoor een extra race in Europa lastig wordt. "Met onder anderen België, Engeland, Duitsland en Spanje is het gewoon te druk in Europa. Commercieel gezien dan, want genoeg races in Europa kan je nooit hebben" , zegt van Oranje met een knipoog. Vooralsnog is het nog even afwachten tot het rapport uitkomt, om er echt iets zinnigs over te zeggen, vindt van Oranje. "We moeten nog kijken hoe ons plan er uiteindelijk uit komt te zien" , besluit van Oranje.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden