Bernie Ecclestone blij met opleving Ferrari

04 mei 2017 07:34 Redactie

Oud Formule 1-baas hoopt op spannende strijd


Niet alleen de Russische president Vladimir Poetin was op bezoek in Sochi afgelopen weekend. Ook oud Formule 1-baas Bernie Ecclestone was aanwezig in het voormalig Olympisch Park en liet direct van zich horen.

Bernie Ecclestone, die er eigenhandig voor zorgde dat de Grand Prix van Rusland op de kalender staat sinds 2014, bezocht de wedstrijd met Putin en de nieuwe Formule 1-baas Chase Carey. Vanuit zijn 'royal box' liet Ecclestone weten dat hij blij is met de nieuwe regelgeving en hoe de regelgeving heeft uitgepakt.

"De fans waren de dominantie van Mercedes tijdens de afgelopen jaren zat", spreekt Ecclestone klare taal. "De nieuwe regelgeving zorgt voor meer strijd vooraan en dat is goed voor de fans en voor de organisatoren", voegde hij daar aan toe.

Ecclestone voorspelt een strijd tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton voor het kampioenschap. "Ik denk dat Sebastian en Lewis zullen strijden om het kampioenschap. Het zal heel interessant worden, want Ferrari is eindelijk weer terug aan de top. Dat is goed nieuws", aldus Ecclestone.

In Rusland bewees Ferrari andermaal dat het serieus mee doet om het kampioenschap. Het team pakte voor het eerst in 9 jaar de volledige eerste startrij bij de kwalificatie en ook in de race zat Ferrari er goed bij, ondanks de overwinning van concurrent Mercedes. De eerste vier wedstrijden van het seizoen hebben in ieder geval duidelijk gemaakt dat Ferrari het huiswerk prima heeft gedaan gedurende de winter.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen