Bernie Ecclestone: 'Grand Prix van Brazilië waarschijnlijk niet meer op Interlagos'

26 apr. 2017 19:50 Redactie

Oud Formule 1-baas ziet overname somber in


De voormalige hoogste baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, ziet de toekomst van de Grand Prix van Brazilië op het circuit van Interlagos somber in. Na onderhandelingen met de burgemeester denkt Ecclestone niet dat het tot een overname gaat komen, wat wel noodzakelijk is voor het voortbestaan van het circuit.

De gemeente Sao Paulo, de huidige eigenaar van het circuit, wil het circuit verkopen om zo drastisch te snijden in de kosten. Door de economische crisis die het het land treft, is het niet meer mogelijk om het circuit van gemeentegeld te betalen. Onder andere Bernie Ecclestone zat aan de tafel met de burgemeester van Sao Paulo om te praten over een eventuele overname van het circuit.

Eerder vroeg de huidige Formule 1-baas, Chase Carey, of Bernie Ecclestone het gesprek aan wilde gaan met de burgemeester van Sao Paulo. Dat heeft Ecclestone naar eigen zeggen gedaan, maar zonder veel succes. "We zijn naar de burgemeester geweest, maar hij wil geen enkele cent meer investeren in het circuit. Hij wil het circuit zo snel mogelijk verkopen, want hij heeft duidelijk andere dingen aan zijn hoofd dan de Formule 1", aldus Ecclestone tegenover UOL Esporte.

"Hij vroeg me of ik geïnteresseerd was in het circuit. Hij wil het circuit echter verkopen en er daarna niks meer aan doen. De koper moet dus de Formule 1 ook organiseren. Het kopen zelf moet wel lukken, maar het vinden van een organisator is heel lastig", meent Ecclestone. "Als we niks kunnen regelen, verliezen we de Formule 1 sowieso op Interlagos", voegt hij daar aan toe.

De komende 4 jaar staat de Grand Prix nog wel 'gewoon' op de kalender. Het huidige contract loopt namelijk tot en met 2020. "De Grand Prix wordt in ieder geval voor 100% zekerheid tot en met 2020 gehouden", besluit Ecclestone.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen