Bernie Ecclestone wijst kritiek op 'nieuwe' Formule 1-races van de hand

19 mrt. 2017 13:59 Redactie

Ecclestone vindt kritiek op Baku onzin


De CEO van de nieuwe eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, haalde onlangs hard uit naar 'nieuwe' Formule 1-wedstrijden en dan met name naar de Grand Prix van Azerbeidzjan. De race zou 'niets toevoegen' en 'saai' zijn, aldus CEO Greg Maffei. Bernie Ecclestone verwijst die kritiek naar de prullenbak.

Als voorbeeld neemt de ex-Formule 1-baas de Grand Prix van Hongarije. Ook deze Grand Prix stond in het begin erg ter discussie, maar bleek een blijvertje op de kalender. "Toen ik de Grand Prix van Hongarije op de kalender zette, lag het nog achter het IJzeren Gordijn. Ik maakte die deal toen zelfs met de KGB", zegt Ecclestone tegenover Sky Sports.

"Ik wilde buiten Europa races organiseren. De wereld is groter dan alleen Europa, daarom zijn wedstrijden in Rusland en Baku een goede ontwikkeling", voegt hij daar aan toe. De keuzes voor Rusland en Baku waren overigens niet voor het geld, aldus Ecclestone. "Als de organisatoren in landen als Rusland en Azerbeidzjan evenveel geld betalen als de wedstrijden in Europa, waarom zouden we dan niet naar deze landen gaan? Het kwam ons goed uit en de organisatoren ook."

De 'oudere' wedstrijden zijn onder het bewind van Ecclestone steeds meer onder druk komen te staan. Het meest recente voorbeeld is de Grand Prix van Brazilië, die tot op heden nog steeds niet met 100% zekerheid doorgaat. De nieuwe Formule 1-baas, Chase Carey, heeft Ecclestone gevraagd te onderhandelen met het circuit, zodat de Grand Prix behouden kan blijven. "Chase heeft mij inderdaad gevraagd, omdat hij wist dat ik naar Brazilië ging, om de President te vragen wat extra geld in de Grand Prix te investeren. Anders bestaat de kans dat we de race verliezen. Dat zou ik zonde vinden, aangezien de race al 45 jaar een goede wedstrijd is", besluit Ecclestone.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen