Bernie Ecclestone: "Ze willen mijn geschiedenis wegvagen"

20 mrt. 2017 07:35 Redactie

Ecclestone haalt hard uit naar Liberty Media


Hoewel Bernie Ecclestone zich lang op de vlakte hield als het over de overname van de Formule 1 door Liberty Media ging, uit hij nu flinke kritiek op de nieuwe eigenaar van de sport.

Liberty Media probeert de 'erfenis' die Ecclestone heeft achtergelaten snel weg te vagen, is de oud Formule 1-baas van mening. "Ik kan helemaal niets doen", vertelde hij aan de Mail on Sunday. "Het huidige personeel is zelfs verteld om geen contact meer met mij te hebben. Ze willen zo snel mogelijk het 'Ecclestone-tijdperk' wegvagen", aldus Ecclestone.

Dat Liberty Media het roer drastisch om wil gooien vindt Ecclestone geen probleem, maar de manier waarop wel. "Ze zeggen altijd hetzelfde: 'Hij deed het fantastisch en we zijn heel erg blij met hem'. Maar ondertussen vinden ze heel wat anders."

Wat Ecclestone ook ergerde was dat hij in eerste instantie gevraagd werd om drie jaar aan te blijven, maar toch de laan werd uitgestuurd. "Ik had er totaal geen probleem mee dat ik weg moest. Maar wat ik wel een probleem vond is dat we overeen waren gekomen dat ik nog drie jaar zou blijven. De dag nadat de deal rond was moest ik ineens vertrekken. En Chass Carey vertelde mij dat niet eens persoonlijk", bijt Ecclestone van zich af.

De woede van Ecclestone is deels ook wel jaloezie, zo geeft hij zelf toe. "Ik ben wel jaloers op Chase. Vooral omdat hij nog veel dingen mag en kan doen die ik ook heel graag had willen doen", besluit Ecclestone zijn relaas.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen