Overzicht: Beschikbare banden per coureur voor Grand Prix Bahrein

16 apr. 2017 14:01 Redactie

Overzicht van beschikbare banden per coureur


De Grand Prix van Bahrein gaat vanmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd van start. Het circuit in Bahrein staat erom bekend dat het een zwaar circuit is voor de banden, dus we zullen veel verschillende strategieën zien gedurende de wedstrijd. Wat kunnen we verwachten vanmiddag?

Pirelli verwacht dat de meeste coureurs voor een twee-stop strategie zullen gaan, al is het mogelijk dat er ook coureurs zijn die voor de een-stop strategie gaan. Veel zal afhangen van de temperatuur en de gesteldheid van de baan, zegt Mario Isola van Pirelli.

"We zien dat er nog genoeg verschil zit tussen de zachte en de superzachte band in Bahrein. Dat kan dus uiteindelijk het verschil gaan maken als de coureurs voorin dicht bij elkaar zitten. We verwachten dat coureurs zullen gaan voor een twee-stopper en misschien wel een een-stopper, afhankelijk van hoe de baan erbij ligt."

De coureurs moeten 57 ronden afleggen tijdens de race en de langste stint op een bandencompound was 26 ronden. Deze stint van 26 ronden werd gereden door Lance Stroll op de zachte band en Daniel Ricciardo op de superzachte band. Het zal er dus om hangen of een een-stopper mogelijk is tijdens de race in Bahrein.

In de top zes zit er niet heel veel verschil tussen de nog beschikbare banden per coureur. Niemand heeft meer een nieuwe medium band ter beschikking, maar het is ook onwaarschijnlijk dat deze band wordt gebruikt op de zondag. Verder heeft elke coureur van de top zes nog één nieuwe set van de zachte band en één nieuwe set van de superzachte band. Het enige verschil zit hem in de zachte band. Ricciardo en Verstappen hebben hier verder geen set meer van beschikbaar, terwijl de rest van de top zes nog een gebruikte set heeft liggen. Daarnaast heeft Kimi Raikkonen geen nieuwe set meer van de superzachte band, wat hem nog wel eens kan opbreken tijdens de wedstrijd.

Hieronder het volledige overzicht van de beschikbare banden per coureur voor de Grand Prix van Bahrein.

banden bahrein

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen