Beste kwalificatiepositie ooit voor Esteban Ocon

25 jun. 2017 08:22 Redactie

Ocon tevreden met zevende positie


Esteban Ocon laat zich steeds nadrukkelijker gelden binnen het team van Force India. In Baku was hij er heel dichtbij om teamgenoot Sergio Perez te verslaan. Slecht enkele duizendsten kwam hij tekort.

De zevende startpositie is wel het beste resultaat uit de carrière van het jonge talent. De opwaartse lijn is duidelijk zichtbaar en het verschil met Perez is vaak minimaal. Een knappe prestatie aangezien Ocon nog een nieuwkomer is in de Formule 1 en pas bezig is aan zijn eerste volledige seizoen.

"Dat is de beste kwalificatiepositie voor mij in mijn F1-carrière. Ik ben blij met hoe de sessie verliep. Helaas had ik een heel klein foutje in mijn laatste ronde en die heeft me de zesde plaats gekost."

"Als team hebben we ons steeds met grote stappen verbeterd. We zochten de limiet op tijdens de kwalificatie en ik heb de muur drie keer geaaid. We verkeren in een uitstekende positie voor de race en weten dat er van alles kan gebeuren."

"Het is een lastig en smal circuit en de eerste ronde wordt cruciaal. Het belangrijkste is om de finish te halen en als dat lukt dan kunnen we veel punten scoren. Onze pace is goed en ik ben ervan overtuigd dat er een goed resultaat in zit."

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen