© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Betere brandstof moet Verstappen en Honda een boost geven

13 mrt. 20:19 Ruud Dimmers 1 reacties
Het wisselen van motorleverancier betekende voor Red Bull en brandstofleverancier ExxonMobil een nieuwe uitdaging. De komst van Honda zorgde ook voor de behoefte een nieuw brandstofmengsel. Gedurende de wintermaanden werkten de partijen nauw samen om de beste brandstof voor Max Verstappen en Pierre Gasly te ontwikkelen.

De rol van smeermiddelen en brandstof wordt in de Formule 1 soms onderschat, maar beiden zijn nodig om tot uitstekende prestaties te komen. Zowel op het gebied van betrouwbaarheid, zuinigheid en vermogen. In totaal stelde ExxonMobil bijna veertig verschillende olie- en brandstofmengsels samen om de beste prestaties door de Honda-motor te realiseren.

David Tsurusaki, de Global Technology Manager van ExxonMobil, laat weten dat het een drukke winter was. Zelfs tijdens de wintertest in Barcelona werd nog een nieuw mengsel ingevlogen. "We hadden al dingen verscheept naar de test in Barcelona, maar besloten om nog een verandering aan te brengen."

Momenteel wordt alweer gewerkt aan de volgende brandstofupgrade. Onbekend is hoeveel vermogenswinst het nieuwe brandstofmengsel oplevert. Vaak ligt de vermogenswinst van een brandstofupgrade tussen de vijf en vijftien pk. Daarnaast kan een upgrade ook inhouden dat het brandstofverbruik omlaag gaat, waardoor er minder liters (en dus kilo's) verbruikt worden tijdens de race en het gewicht dan de auto lager is. In de Formule 1 staat tien kilo garant voor drie tot vier tienden tijdverschil per ronde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen