Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Billenknijpen voor Perez in de slotfase: "Hij zette me enorm onder druk"

De eerste overwinning van Sergio Perez dit seizoen was alles behalve eenvoudig. Hij startte op P3, maar werd door een goede outlap en sublieme strategie de leider van het veld. In de slotfase van de Grand Prix van Monaco stond de Mexicaan 'enorm onder druk' door de Ferrari achter hem.

De slotfase van de Grand Prix van Monaco was zenuwslopend waarin vier auto's binnen drie seconden vochten voor de overwinning en een podium. En zo dus ook voor Sergio Perez was het billenknijpen toen Carlos Sainz op hem begon in te lopen. "Ik had het gevoel dat zij (Ferrari en Sainz, red.) de race redelijk makkelijk onder controle hadden", vertelt Perez in gesprek met de media over de druk van Sainz achter hem. "Ik was niet aan het pushen, maar uit het niets begon ik iedere ronde onderstuur te krijgen in bocht 3 en 4. Het gevolg was dat Carlos ineens heel dichtbij kwam. In bocht 10 wist ik dat het heel belangrijk was om geen fout te maken, want als je daar de chicane afsnijdt dan moet je de positie weggeven. Dus Carlos zette me enorm onder druk." "Toen ik eenmaal een gat wist te creëren kon ik mijn normale racelijn nemen door bocht 3, 4 en 5, waardoor ik wat snellere rondetijden kon neerzetten." Na de race was de ontlading groot en pinkte de Mexicaan een traantje weg op het podium.

Backmarker gooide roet in het eten voor Sainz

Sainz was na de race teleurgesteld met zijn tweede plaats, omdat hij naar eigen zeggen het verschil veel eerder kon maken mits hij niet werd opgehouden door Nicholas Latifi in de Williams . Toen de Spanjaard zijn outlap reed op de slicks werd hij bochtenlang opgehouden door de achterblijver die meerdere keren een blauwe vlag kreeg. Het gevolg was dat Sergio Perez, die na hem op de slicks ging, uiteindelijk voor de Ferrari-coureur uitkwam, doordat hij wel een fatsoenlijke outlap kon rijden.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'