Billy Monger ontwaakt uit coma

20 apr. 2017 13:46 Redactie

Inzamelingsactie voor Monger richting half miljoen Pond


De 17-jarige Britse coureur Billy Monger is vandaag uit zijn kuntsmatige coma ontwaakt. Als gevolg van zijn zware crash dit weekend op Donington zijn beide onderbenen geamputeerd.

Steven Hunter, teambaas het JHR Developments waarvoor de coureur reed, deelde het goede nieuws mede aan Motorsport.com: "We hebben goed nieuws gehad. Billy ademt zelfstandig en kan ook weer redelijk praten."

"Hij is zich bewust van zijn verwondingen en is erg positief over zijn situatie. Zo was hij al aan het kijken hoe hij de koppeling met zijn handen kan bedienen. Dat is typisch Billy. Hij zal nog zware tijden doormaken, maar met zijn karakter slaat hij zichzelf hier doorheen."

De inzamelingsactie voor Monger nadert het prachtige bedrag van een half miljoen Britse Ponden. Diverse coureurs en teams uit de racewereld doneerden aanzienlijke bedragen, waaronder Max Verstappen, Jenson Button en Lewis Hamilton. Zij doneerden allen liefst 15.000 Pond.

Hunter wil iedereen bedanken voor hun steun en donaties en geeft ook aan waar het geld hard voor nodig is. "Op internet vonden we protheses die 226.00 pond kosten. Het gehele herstel zal echter aanzienlijk duurder zijn."

Mensen die willen doneren kunnen dat doen via onderstaande link:

Billy Monger crowfund

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen