Billy Monger richt pijlen na horrorcrash op 24 uur van Le Mans

19 jun. 2017 08:30 Redactie

Gehandicapte Monger gaat voor goud op Le Mans


De 18-jarige Billy Monger is na zijn horrorcrash in de Britse Formule 4 nog altijd zeer positief. Ondanks het feit dat de jonge Britse coureur beide onderbenen verloor bij de crash, wil hij nog altijd het hoogste bereiken in de autosport.

De Fransman Frederic Sausset heeft Monger opgenomen in zijn trainingsprogramma. Sausset is zelf ook gehandicapt, hij mist beide onder- armen en benen, en heeft zelf ook al een keer deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans. Sausset werd daarin 36e en besloot een opleidingsprogramma voor gehandicapte coureurs op te richten.

Billy Monger zal daar dus onderdeel van worden. Al in november van dit jaar zal Monger zijn eerste opwachting maken in de VdeV Endurance Proto Series. Over drie jaar wil Monger dan aan de start staan van de 24 uur van Le Mans. In welke klasse hij wil gaan deelnemen is nog niet duidelijk.

Vanzelfsprekend is Monger dolbij met zijn deelname aan het opleidingsprogramma. "Ik vind het echt geweldig dat Ferederic mij benaderd heeft om deel te nemen aan dit programma. Hiermee kan ik als gehandicapt persoon toch de top van de autosport bereiken", vertelt Monger tegenover Autosport.com.

Direct na de horrorcrash van Monger op het circuit van Donnington liet hij weten terug te willen keren in de autosport. Een crowdfundingactie, die massaal werd gesteund, bracht bijna één miljoen euro op, bedoeld om Monger ooit weer terug te kunnen laten keren in de racewereld.

Foto: RACER Twitter

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen