Binotto: 'Ferrari 1-2 in Monaco laat zien dat we ijzersterk zijn'

03 jun. 2017 18:15 Redactie

'Monaco bewijst dat Ferrari erg goed is'


Het Formule 1 team Ferrari behaalde in Monaco de eerste 1-2 in jaren. Technisch directeur Binotto vindt dit het bewijs dat de SF70H op alle circuits uit de voeten kan. 

Voor het eerst sinds 2008 wist Kimi Raikkonen de pole te bemachtigen, maar tijdens de race moest hij Vettel voor zich dulden. Het was de eerste overwinning van het Italiaanse team sinds 2001 in Monaco. Een dominante 1-2 geeft aan dat Ferrari het te kloppen team is tijdens de komende races.

Technisch directeur Binotto is blij met de performance van de auto: 

"Het toont aan dat onze SF70H uitstekend presteerde onder de wisselende condities gedurende het weekend. Op dit circuit wordt maximale downforce gevraagd van de auto's. We hebben bewezen dat onze auto erg goed presteert op de verschillende type circuits."

"We kijken nu weer vooruit. Het is een stap tegelijk, waarbij we het belang van ontwikkeling niet uit het oog vliegen."

Ferrari president Sergio Marchionne spreekt van een historische race. 

"Het was iets waarop we al jaren hebben gewacht! Het is een race die onderdeel uitmaakt van onze historie. Het is niet alleen een overwinning, maar een 1-2 in deze prestigieuze Grand Prix, waar we in 2001 onze laatste 1-2 behaalden met Schumacher en Barrichello."

"Mijn complimenten voor onze coureurs en iedereen binnen het team. Zeker voor de mensen op het circuits en de mensen die iedere dag zo hard werken in Maranello. De auto geeft ons eindelijk de prestaties die ons Tifosi verdienen."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen