Max Verstappen: De weg naar de Formule 1Max Verstappen wordt op 30 september 1997 in het ziekenhuis van Hasselt geboren en is de zoon van Nederlands bekendste en meest succesvolste Formule 1 coureur ooit: Jos Verstappen. Max komt voor uit een huwelijk tussen Jos Verstappen en Sophie Kumpen. Zowel Jos als Sophie beschikken over racegenen, wat het niet meer dan logisch maakt dat Max later in de voetsporen treedt van zijn vader.

Max begin op jonge leeftijd vol enthousiasme met karten, de bakerschool van de racerij waarin zowel zijn vader Jos als moeder Sophie zeer succesvol zijn geweest. Direct bij zijn eerste kennismaking met de kartsport laat Max zien een uitzonderlijk talent te zijn. In de eerste jaren temt zijn vader hem nog, maar Max is niet te houden en gaat al snel races rijden. Op 7 jarige leeftijd maakt Max zijn debuut in een officiële kartwedstrijd tijdens de Mini Klasse van het Belgisch Kampioenschap Karting.

Verstappen verbaast vriend en vijand door zijn ongekende snelheid en declasseert het volledige veld. De toon is gezet en wat volgt is een perfect seizoen waarin de ene na de andere overwinning volgt. Tijdens regenraces laat Max zien ook dat talent van zijn vader, een van de beste regenrijders tijdens zijn Formule 1 carrière, te bezitten. Max rijdt foutloos en perfecte lijnen. Enkele dagen na zijn achtste verjaardag wordt Max ongeslagen Belgisch Kampioen Karting in de Mini klasse. Het is zijn eerste kampioenstitel.

Een ware kampioen is geboren! Wat volgt zijn talloze overwinningen en kampioenschappen in de karting. Max Verstappen doorloopt de Nationale en Internationale klassen en is ondanks zijn jonge leeftijd zeer succesvol. Zijn grootste succes volgt in 2013 waarin hij Europees en Wereldkampioen karten wordt. Max zijn prestaties in 2013 op een rijtje:

 • Winnaar – Winter Cup, KF2
  Kampioen – WSK Master Series, KZ2
  Kampioen – WSK Euro Series, KZ1
  2e – Rotax Max Euro Challenge, Senior
  Kampioen – CIK-FIA European Championship, KZ
  Kampioen – CIK-FIA European Championship, KF
  Kampioen – CIK-FIA World Championship, KZ
  3e – CIK-FIA World Championship, KF

Zijn talent wordt door velen in de autosport opgemerkt en halverwege augustus maakt Max Verstappen zijn eerste meters in de autosport door met een Formule Renault 2.0-auto van Manor MP Motorsport te testen. Ondanks zijn vijftien jaar is Max al vanaf het eerste moment van de tweedaagse test sensationeel snel. Wat volgt zijn nog meer tests.

In de winter van 2014 maakt Max Verstappen zijn racedebuut in de autosport tijdens de Florida Winter Series, een door de Ferrari Driver Academy ondersteunde klasse die is opgezet als leerschool voor jonge talenten. Max is direct snel en boekt zijn eerste twee overwinningen.

Na de winter volgt er een prachtig seizoen in de Duitse Formule 3 waarin hij maar liefst 10 races wint, waarvan 6 op een rij.De ogen van de wereldpers en de autosport worden geopend en Max zijn prestaties worden nauwlettend in de gaten gehouden. Na interesse van Red Bull, Ferrari en Mercedes volgt het nieuws dat velen nog niet verwacht hadden: Max Verstappen rijdt in 2015 voor Toro Rosso!

Na de bekendmaking hiervan rijdt Max een drietal vrijdagmorgen trainingen in de Formule 1. Hij is met afstand de jongste debutant tijdens een Formule 1 weekend. Het drukke programma lijkt toch licht van invloed te zijn op de prestaties van Verstappen in de Formule 3, zijn dominantie van de zomerperiode verdwijnt. Verstappen wordt gedurende het jaar geplaagd door een aantal uitvalbeurten door technische problemen en maakt soms nog wat foutjes. Desondanks sluit hij het jaar als derde af.

Al met al een super jaar, met een prachtige beloning!