Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bizar defect kost Nico Hulkenberg WK-punten

Voor de zomerstop was Nico Hulkenberg goed op dreef en scoorde hij regelmatig punten, maar na de zomerstop lukte het Hulkenberg slechts één keer om punten te scoren. In Japan was Hulkenberg er dichtbij en leek hij op punten af te stevenen, totdat een defect aan zijn achtervleugel roet in het eten gooide.

Nico Hulkenberg ging voor een alternatieve strategie in Japan en reed lang door op zijn soft banden. Hij wisselde die pas laat in de wedstrijd voor supersoft banden en kwam de pitstraat uit als twaalfde, met zicht op de punten. Die waren er waarschijnlijk ook wel gekomen, aangezien Hulkenberg op een verse set supersoft banden kon gaan aanvallen. Maar voordat de Nederlands sprekende Duitser zijn eerste aanval had ingezet ging het al mis. "Mijn DRS blijft open staan!" , zei Hulkenberg over de boordradio. De Duitser verloor direct veel tijd en moest een pitstop maken. Het euvel bleek echter niet op te lossen en dus moest Hulkenberg opgeven.

"Dit is echt heel erg frustrerend" , blikt Hulkenberg na afloop terug op de wedstrijd. "We konden een mooie puntenfinish halen, maar een defect aan de achtervleugel verhinderde dat. Een klein metalen element bij het DRS-systeem brak en daardoor bleef mijn achtervleugel open staan" , legt Hulkenberg uit. De snelheid van zijn Renault stemde Hulkenberg echter wel tevreden. "Ik weet zeker dat we ons terug kunnen vechten dit seizoen. De snelheid was goed en er komen nog vier wedstrijden aan waarin we punten kunnen scoren" , blijft Hulkenberg optimistisch. Vanaf de volgende Grand Prix hoeft Hulkenberg waarschijnlijk niet meer in zijn eentje de punten binnen te harken voor Renault. Carlos Sainz zal dan de plek van Jolyon Palmer overnemen, om alvast te wennen aan volgend seizoen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen