Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Bleekemolen: "Met totaalcoureur Verstappen had Ferrari wél races gewonnen"

Michael Bleekemolen blikt tezamen met RacingNews365 terug op de eerste vijf races van het Formule 1-seizoen en moet hierbij toegeven dat we nog steeds niet weten wat de verschillen tussen de teams echt zijn. De reden? Niet alle coureurs halen het volle potentieel uit de auto.

Na vijf Formule 1-races in 2023 steekt Red Bull er met kop en schouders bovenuit als we kijken naar het klassement. Alle races werden gewonnen door het topteam van Max Verstappen en Sergio Perez, waarbij de Nederlander nu ook de WK-leider is. Achter Red Bull is Aston Martin de grote verrassing van het seizoen, terwijl Mercedes en Ferrari wat tegenvallen.

De tegenvallende resultaten van de laatstgenoemde twee teams kennen meerdere oorzaken. Ten eerste natuurlijk het materiaal, dat niet competitief genoeg is om de strijd aan te gaan met Verstappen en Perez. Ten tweede ook de rijkunsten van de coureurs. Neem bijvoorbeeld een Charles Leclerc, die in Miami meermaals crashte.

In een interview met RacingNews365 velt Michael Bleekemolen zijn oordeel over de Ferrari-coureur, waarbij hij benadrukt dat we nu niet weten hoe de Scuderia écht kan presteren. "Het is niet de meest complete coureur en hij crasht ook wel teveel", zo trapt de Nederlandse coureur het gesprek af. "Ik heb het al vaker gezegd: als we Max in een Ferrari zien, dan zou het team wel races gaan winnen in een korte tijd."

"Dat heeft te maken met hoe je het spelletje in zijn geheel uitvoert. Hoe je met je engineer omgaat enzovoorts. We weten nu bij bijvoorbeeld Ferrari niet hoeveel langzamer ze écht zijn. We hebben één totaalcoureur op dit moment en die heet Max Verstappen."

"Wat Verstappen zegt, is sowieso heilig"

Helaas voor Bleekemolen (en de Formule 1-fans) komen we er in ieder geval de komende jaren nog niet achter hoe Verstappen rijdt in een Ferrari. Zeg nooit nooit, maar met een Red Bull-contract tot en met 2028 en een zeer loyale Limburger hoeven we er nog niet op te rekenen. "Maar konden we maar zeggen: 'Jij rijdt een weekend in de Ferrari en jij in de Red Bull'. Dat zou het mooiste zijn natuurlijk!"

"Maar ook dan moet je nog wel even opbouwen, al denk ik echt dat Max in de Ferrari snel races had gewonnen. Dat geloof heeft een team ook wel in hem, hé. Wat Max zegt, dat is sowieso heilig: als je kampioen bent, dan ben je dé coureur van het moment. Terecht, want je bent bewezen de allerbeste op het moment."

Ferrari zal dit jaar sowieso zonder Verstappen moeten rijden. Kunnen ze met Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz verbeteren? "Dat kan ik nog niet zo goed doorgronden", oordeelt Bleekemolen. "We weten nogmaals niet hoe snel Ferrari uiteindelijk echt is. Laat de coureur wat liggen? Dat kan, maar je moet het team naar je eigen hand zetten. Doet Leclerc dat? Ik weet het niet..."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"