Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bleekemolen: "Verstappen niet de snelste, maar hij maakt wél het verschil"

Max Verstappen won de GP van Emilia-Romagna op dominante wijze, maar volgens Michael Bleekemolen is dit alles behalve vanzelfsprekend. Ferrari heeft nog steeds de beste auto van het veld, zo beredeneert de coureur. Verstappen steeg echter boven zijn materiaal én dat van Ferrari uit.

Max Verstappen heeft tijdens het Grand Prix-weekend in Imola een belangrijke inhaalslag gemaakt op WK-leider Charles Leclerc. Het had een Ferrari-feest moeten worden bij de thuisrace van de Italiaanse renstal, maar het waren de coureurs van Red Bull die schitterden op het podium. Leclerc kwam niet verder dan de zesde finishplaats, Carlos Sainz finishte niet. Direct na de race werd door velen geconcludeerd dat Verstappen weer helemaal terug is in het wereldkampioenschap van 2022. De regerend kampioen had na drie races - waarbij hij tweemaal uitviel - een achterstand opgelopen van 46 punten. Na de GP van Emilia-Romagna was dit gat nog 'slechts' 27 punten. Was Verstappen ooit 'uit' het kampioenschap? Michael Bleekemolen vindt dat dit nooit het geval is geweest. "Ik vind dat iedereen die dat zegt gelijk tot de doemdenkers behoort", oordeelt de coureur in gesprek met RacingNews365 . "Als je 23 races in een seizoen hebt, en je valt nu toevallig tweemaal uit, dan wil dat nog niet zeggen dat je al kansloos bent." "Er gaat nog zó veel gebeuren. Vorige week verwachtten we het al: we krijgen een regenrace, dan gebeuren er genoeg dingen. Alles wordt weer door elkaar geschud." Uiteindelijk werd het een 'halve regenrace' waar Red Bull de overhand had op Ferrari. Bleekemolen benadrukt: "Verstappen is nog zeker niet kansloos, zeer zeker niet!"

Bleekemolen: 'Red Bull komt nog tekort op Ferrari'

De dominantie van Red Bull betekent volgens Bleekemolen niet gelijk dat het gat met Ferrari is gedicht. "Verstappen is niet de snelste, moet ik zeggen. Dat is nog altijd Ferrari. Als zij alles goed voor elkaar hadden dit weekend, dan zijn ze nog steeds een tandje beter." Het verschil werd echter gemaakt door de Nederlander en zijn rijkunsten, waardoor hij onbedreigd naar de finish kon rijden. "Het kwam door Max zijn instinct en puur door hoe hij rijdt... kijk naar een Carlos Sainz, kijk naar een Sebastian Vettel of naar Fernando Alonso: ze vliegen er allemaal maar af! Ze hebben allemaal weer wat, dat is ook deels je eigen schuld." Ook bij Leclerc ging het mis richting het einde van de race. De Monegask schatte de Variante Alta-bocht verkeerd in en spinde. "Het blijkt wel weer dat hij nog wat fouten maakt", aldus Bleekemolen. "Je moet tijdens zo'n seizoen geen narigheid creëren bij jezelf." "Dit was niet zozeer de druk die op hem stond, maar hij was net te veel aan het gassen. Max had het vorig jaar ook op een gegeven moment, dan willen ze met het mes tussen de tanden een betere rondetijd proberen neer te zetten. Zo werkt het nou eenmaal in de motorsport, maar wie het minst vaak dit soort fouten maakt, is vaak de beste."

Ook Sainz kende een dramatische race voor Ferrari

Teamgenoot Sainz haalde de finish niet nadat hij uit de race werd getikt door Daniel Ricciardo. De Ferrari-coureur heeft net een contractverlenging van twee jaar op zak, maar heeft nu zijn tweede DNF op rij te pakken. "Dit heeft tussen je oren wel wat invloed als dit zich telkens herhaalt", legt Bleekemolen uit. "Hij kon er zelf niet zo veel aan doen nu, maar als je telkens uit de race geknald wordt..." "Schuld of geen schuld, op een gegeven moment zegt iedereen: 'hij heeft altijd wat', en ja, in dat stramien is hij nu terechtgekomen. Hij heeft vrijwel altijd wel wat, maar dat kan ook snel weer omslaan." De contractverlenging van Sainz bij Ferrari is volgens Bleekemolen dan ook een goede keuze. "Hij gaat echt wel weer beter rijden, dat komt goed."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'