Blijven Verstappen en Ricciardo trouw aan Red Bull?

03 jun. 2017 19:30 Redactie

Red Bull overtuigd dat Verstappen en Ricciardo blijven


We zijn amper zes races op weg maar de geruchtenmolen over wie waar rijdt in 2018 draait op volle toeren. Ook de namen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo worden hierin regelmatig genoemd.

Bij Red Bull zijn ze er in ieder geval van overtuigd dat Verstappen en Ricciardo hun rijders zijn in 2018. Helmut Marko verklaarde namelijk heel stellig het volgende aan Motorsport-Total.com.

"Beide coureurs rijden definitief in 2018 voor Red Bull. En nee, ze hebben geen prestatieclausule in hun contract staan."

Red Bull's eigenaar Mateschitz deed er zelfs nog een schepje bovenop tegenover Salzburger Nachrichten: "Waar zullen ze dan heen moeten? Zowel bij Mercedes als bij Ferrari is geen plek!"

Een interessant gegeven want bij Ferrari hebben zowel Vettel als Raikkonen nog niet bijgetekend. Ook Mercedes heeft nog niet bekend gemaakt of ze doorgaan met Bottas of niet. Daarbij komt ook nog eens dat vooral in Maranello de geluiden steeds sterker worden dat ze graag fris bloed willen zien naast Vettel.

Vooral Ricciardo teleurgesteld over prestaties RB13


De grote vraag is echter of Red Bull hun coureurs kan overtuigen om hun contract uit te dienen of zelfs te verlengen. Vooral Ricciardo maakt er geen geheim van dat hij teleurgesteld is over het verloop van het huidige seizoen. De Australiër, inmiddels 27 jaar, wordt algemeen gezien als één van de beste coureurs. Toch staan er nog maar vier overwinningen op zijn palmares. Dit jaar was zijn voornaamste doel om met Hamilton te strijden voor de wereldtitel. Na zes races kijkt Ricciardo echter al tegen een achterstand van 77 punten aan op klassementsleider Vettel.

Tegenover Fairfax Media doet Ricciardo een boekje open over zijn doelen.

"We zijn inmiddels op het punt aangekomen dat we willen strijden voor de wereldtitel. Dat kan voor mij geen langetermijnplan meer zijn. Ik dacht echt dat we dit jaar een serieuze kans maakten maar helaas. Dit jaar moeten we echt nog belangrijke stappen maken. Ook moeten we er achter komen of het volgend jaar wel mogelijk is. Dat zijn mijn persoonlijke doelen."

Nog een jaar niet mee strijden om de wereldtitel lijkt geen optie voor Ricciardo. Op de vraag of hij nu al over een transfer nadenkt, zegt hij: "Nog niet. Voor volgend jaar waarschijnlijk niet."

Red Bull moet stappen maken


Een eerste waarschuwing aan het adres van Red Bull dat het toch snel met een meer competitieve auto moet komen. Ook Marko merkt duidelijk dat de mindere resultaten meer invloed hebben op Ricciardo dan op Verstappen.

"Verstappen is nog jong, dat maakt hem een stuk minder uit. Hij wil gewoon continu de limiet opzoeken. Voor Ricciardo ligt dat anders, hij zit natuurlijk ook al langer bij ons. Teleurstellingen, zoals bijvoorbeeld zijn crash in Australië, werken bij hem een stuk langer door."

Verstappen liet onlangs wel weten dat hij loyaal is aan Red Bull maar ook de Nederlander wil niet continu rijden voor de vijfde plaats.

Kortom, Red Bull zal snel vooruitgang moeten boeken om hun ideale line-up te behouden.
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen