© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Bonuspunt in Formule 1 ook financieel aantrekkelijk voor Verstappen

13 mrt. 13:17 Ruud Dimmers 0 reacties
De invoering van een bonuspunt voor het rijden van de snelste raceronde stemt Max Verstappen en Helmut Marko positief. Voor de Nederlander is het extra punt ook goed voor zijn bankrekening.

"Je kan nu veel extra punten bij elkaar rijden", laat Max Verstappen in gesprek met Servus TV weten. "Vijf of zes snelste ronden in een jaar betekent ook direct vijf of zes punten meer. We moeten nog even afwachten welke invloed dit heeft op het seizoen."

Teamadviseur Helmut Marko is eveneens positief over de nieuwe regel. "Dit biedt ons tactische mogelijkheden". Bovendien is het voor Max Verstappen en Pierre Gasly financieel interessant om de snelste ronden te rijden.

De Red Bull-coureurs krijgen een vast salaris en daar bovenop bonussen, voor onder meer overwinningen, podiumplaatsen en gescoorde WK-punten. Verstappen ontvangt een vast bedrag voor ieder WK-punt dat hij scoort en voor de snelste raceronde.

Volgens Marko is dat een extra stimulans: "Onze coureurs hebben een uitstekend bonussysteem, waarin ook het rijden van de snelste ronde was opgenomen. Alleen hing daar eigenlijk geen commerciële waarde aan. Nu we hiervoor ook een bonuspunt ontvangen is de bonus voor onze coureurs ook meer gerechtvaardigd."

Vorig seizoen reed Valtteri Bottas zeven keer de snelste raceronde, het meest van alle coureurs. Max Verstappen had twee keer de snelste rondetijd achter zijn naam staan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen