© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Bottas: "Concurrenten hebben ware snelheid niet getoond"

15 mrt. 17:00 Ruud Dimmers 1 reacties
Mercedes mag dan de 'winnaar' zijn van de vrijdagtrainingen in Melbourne, Valtteri Bottas gelooft echter niet dat concurrenten Ferrari en Red Bull al hun kaarten al op tafel hebben gelegd.

Menig Formule 1-fan schrok van de voorsprong van acht tienden van Mercedes op de rest van het veld. Een vertekend beeld, zo stelt Bottas.

"Ik denk dat diverse teams aan het 'sandbaggen' waren. We hebben nog niet van iedereeen de ware snelheid gezien. We weten zelf hoeveel we ons nog kunnen verbeteren voor de kwalificatie en de race, maar hebben geen idee waartoe de concurrentie in staat is", laat de Fin na afloop van de tweede training weten.

Ferrari was tijdens de tweede training op het Melbourne Grand Prix Circuit verrassend langzaam, maar volgde een ander programma dan Mercedes. Bottas: "Ze waren erg sterk tijdens de wintertests en ik geloof niet dat ze hun snelheid plotseling verloren zijn. Waarschijnlijk waren ze andere dingen aan het testen, morgen krijgen we daar het antwoord op."

Bottas hecht niet veel waarde aan de rondetijden van de vrijdag. "Voor mij als coureur draait het erom de setup van de auto zo goed mogelijk te krijgen. We krijgen maar weinig track time voor de kwalificatie en je leert de baan iedere ronde wat beter kennen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen