Bottas: "Ferrari was gewoon te snel vandaag"

27 mei 2017 16:33 Redactie

Valtteri Bottas tevreden over zijn kwalificatie in Monaco


Nadat Lewis Hamilton eruit vloog in Q2 van de kwalificatie moest Bottas de eer hooghouden voor Mercedes. Bottas reed een dijk van een kwalificatie maar kon uiteindelijk geen beslag leggen op zijn tweede pole.

In Monaco loopt het vooralsnog niet bepaald vlekkeloos voor Mercedes. Zowel Bottas als Hamilton hebben het vanaf donderdag al lastig op het stratencircuit van Monaco en konden het tempo van Ferrari niet bijbenen. Bottas was het gehele weekend al de betere van de twee Mercedes coureurs. Ook in de kwalificatie moest het grote gevaar vooral van de Fin komen.

In de eerste en tweede sessie moest Bottas onze landgenoot nog voor zich dulden. In de allesbeslissende fase van de kwalificatie deed Bottas er nog een schepje bovenop. Hij slaagde er net niet in om de pole af te pakken van Raikkonen maar de onderlinge verschillen waren extreem gering. Slechts 0.045 bedroeg het verschil met Raikkonen terwijl het met Vettel slechts 0.002 bedroeg.

Na afloop liet Bottas dan ook weten dat er gewoon niet meer in zat vandaag en dat hij tevreden is met zijn derde startplek.

"Vanaf donderdag ging het niet bepaald lekker in de trainingen. Ook vanochtend was het nog niet super. Gelukkig kwam ik in de kwalificatie steeds beter in mijn ritme. Grootste uitdaging was natuurlijk om ruimte te vinden en de banden op de juiste temperatuur te krijgen. Mijn laatste rondje in Q3 was ongelofelijk goed. Daar ben ik heel erg blij mee. Het voelt altijd goed als je dat uitgerekend in Monaco lukt. Maar ja, Ferrari was vandaag gewoon te snel. Mijn complimenten aan Ferrari en natuurlijk mijn felicitaties aan Raikkonen met zijn pole!"
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen