Bottas: 'Ik ben geen tweede rijder bij Mercedes!'

23 mrt. 2017 07:32 Redactie

Valtteri Bottas neemt geen genoegen met reserverol


Het was met afstand de meest besproken overstap van deze winter. Valtteri Bottas maakte heel wat tongen los toen hij werd gepresenteerd bij het team van Mercedes als opvolger van de gestopte wereldkampioen Nico Rosberg. Na een intensieve winter is Valtteri Bottas klaar om het gevecht aan te gaan met Lewis Hamilton.

"Ik ben er niet bang voor om tweede viool te worden bij Mercedes", zegt Bottas tegenover Sky Sports"Bij Mercedes is er geen eerste of tweede coureur, dus het is aan mij om te presteren. Zo lang ik mijn werk doe op het niveau dat van mij wordt verwacht zit ik goed. Ik weet zeker dat ik daartoe in staat ben."

Het contract van Bottas loopt slechts voor één jaar, wat direct geruchten op gang bracht. Wordt Bottas gebruikt als 'tussenoplossing' en komt er in 2018 een 'echte' grote naam? Gaat Bottas de tweede viool achter Lewis Hamilton worden en moet hij Hamilton aan de titel gaan helpen? Niets van dat alles, aldus Bottas.

"We krijgen allebei gelijke kansen, ik ben zeker geen tweede rijder bij Mercedes. Ik heb daarom ook heel erg veel zin om het op te nemen tegen Lewis. Hij is drievoudig wereldkampioen en dus een zeer goed referentiepunt voor mij. Iedereen weet hoe goed hij is al coureur", aldus Bottas over de verhouding met Hamilton.

Wereldkampioen worden is het doel, maar eerst moeten er wedstrijden gewonnen worden, erkent Bottas. "Dit team wint al drie jaar heel veel wedstrijden, dus het is een droom om voor dit team te mogen rijden. Het doel is om het jaar goed te beginnen en direct een resultaat binnen te slepen. Van daaruit zien we wel verder, de kans op het kampioenschap is altijd aanwezig", sluit Bottas af.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen