Bottas gelooft dat hij net zo snel is als Hamilton

11 apr. 2017 11:44 Redactie

Bottas put hoop uit data dat hij Hamilton kan verslaan


Valtteri Bottas kende een ongelukkige race in China, maar is er nog altijd van overtuigd dat hij net zo snel is dan teamgenoot Hamilton. Veel criticasters zien in de Fin de ideale nummer twee, maar zelf denkt hij daar anders over.

Tot nu toe domineert Lewis Hamilton binnen het team van Mercedes. Met twee poles op rij in 2017 en 43 punten gaat hij aan de leiding van het WK. Teamgenoot Bottas kwam niet verder dan twee derde startplaatsen en een derde en zesde plaats tijdens de race. 

Desondanks houdt de Fin de moed erin en laat de data van Mercedes zien dat hij net zo snel kan zijn als Hamilton.

"Lewis is de beste teamgenoot die ik in mijn carrière heb gehad. Als drievoudig wereldkampioen had ik ook niet anders van hem verwacht. Uit de data van het team blijkt dat het voor mij mogelijk is om even snel te zijn dan hem."

"Ik zit nu al erg dicht in zijn buurt en kan me nog verbeteren. Voor de toekomst verwacht ik dat we mooie gevechten met elkaar gaan krijgen." liet Bottas de media in China weten.

Het racen voor een topteam is toch net wat anders dan racen voor Williams. Bottas geeft toe dat hij nog in een fase zit waarin hij moet wennen aan zijn nieuwe werkgever.

"Ik focus mezelf nog niet op Lewis, maar op het behalen van goede resultaten voor het team. Stap voor stap verbeter ik mezelf en voel ik me beter thuis in de auto. Dan volgen de goede resultaten vanzelf."

In China spinde Bottas achter de safety car. Een pijnlijke fout die hij niet meer te boven kwam tijdens de race. Ook al blijkt uit de data van het team dat de Fin mogelijk even snel is dan Lewis, het gaat erom om dit ook ronde na ronde te zijn.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen