Bottas heeft hard gewerkt aan zijn starts

02 mei 2017 09:33 Redactie

Valtteri Bottas boekte zijn eerste zege dankzij een sterke start


In Bahrein kon hij zijn eerste pole niet verzilveren in zijn eerste Grand Prix zege. Twee weken later in Rusland gebeurde het dan wel. Dankzij een ijzersterke start ging hij vanaf P3 naar de leiding.

In het vervolg van de race kwam hij pas in de slotfase onder druk te staan van Sebastian Vettel. De Fin hield echter stand ondanks problemen met zijn banden en behaalde zo zijn allereerste zege uit zijn carrière. Toto Wolff gaf aan Auto Motor und Sport dan ook toe bewondering te hebben voor zijn coureur.

"In de laatste ronden beschikte hij duidelijk over stalen zenuwen. Het was niet eenvoudig om de druk van een viervoudig wereldkampioen te weerstaan."

Ook de start van Bottas viel op. In zijn Williams-tijdperk verloor hij regelmatig enige plekken bij de start. In Rusland pakte hij direct bij de start Vettel en Raikkonen waardoor hij aan de leiding kwam. Bottas heeft hier wel een verklaring voor.

"Ik geloof niet dat mijn start zoveel beter of slechter was als die van Sebastian. Wel had ik de betere lijn waardoor ik hem voorbij kon gaan. In de wintermaanden hebben we in de fabriek al mijn starts bekeken. We hebben ze uitgebreid geanalyseerd, welke fouten ik maakte en waar ik nog wat kon verbeteren. Dat heeft zich nu uitbetaald."

In Bahrein kreeg Bottas nog te maken met een teamorder en werd hij algemeen gezien als de tweede rijder van Mercedes. Nu met zijn zege heeft hij zichzelf een grote dienst bewezen. Zijn achterstand op Hamilton bedraagt nog maar tien punten. Bottas verwacht echter niet dat zijn verstandhouding met Hamilton op scherp komt te staan.

"Tot nu toe verloopt alles zeer professioneel. We gaan zeer open en eerlijk met elkaar om en werken als team samen. Natuurlijk kan dit gaan veranderen als het echt om de titel gaat. Dan zullen we minder met elkaar praten en vechten we het uit op de baan."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen