Bottas is klaar voor de strijd met Vettel en Hamilton

11 mei 2017 10:45 Redactie

Bottas wil meer dan één overwinning in de Formule 1


Sinds de GP van Rusland behoort Bottas tot het select gezelschap van Grand Prix winnaars. Al in zijn vierde race voor Mercedes sloeg Bottas toe en liet hij zien dat hij een geduchte concurrent is voor Hamilton en Vettel.

Dit weekend in Barcelona kan Bottas zijn tweede overwinning van het seizoen behalen. Hiermee komt hij dan op gelijke hoogte met Sebastian Vettel. Tevens zou een overwinning van de Fin betekenen dat de unieke reeks in Barcelona wordt voortgezet. De afgelopen tien jaar telde deze Grand Prix maar liefst tien verschillende winnaars.

Aan BBC vertelt Bottas dat het wat hem betreft niet bij één overwinning blijft. "Het zou dom zijn om in Barcelona niet voor de zege te gaan. Dat is namelijk in elke race mijn enige doel."

Dankzij zijn overstap naar Mercedes bevindt Bottas zich ineens in de positie dat hij ook daadwerkelijk voor de overwinning kan gaan. Juist die wetenschap maakt het voor hem extra spannend.

"Het is altijd mogelijk en wat het extra spannend maakt dit jaar is dat ik weet dat ik elke race kan strijden voor de zege."

Bottas werd begin dit jaar gepresenteerd als opvolger van Nico Rosberg bij Mercedes. Met slechts een jaarcontract op zak moet hij zich dit Formule 1 seizoen echt bewijzen. Tot nu toe verloopt het seizoen voor Bottas bijzonder goed. In de wintertesten liet hij al zien dat er rekening gehouden moet worden met hem. Ook in de races staat hij zijn mannetje met uitzondering van zijn race in China waar hij achter de safety car spinde.

Dat het na zijn eerste overwinning nu anders voelt, geeft Bottas dan ook grif toe. "Ja, het maakt wel echt verschil. Het geeft je altijd een enorme boost als je een goed resultaat hebt behaald. Vaak kun je nog lang voort borduren op dat momentum. Op dit moment zie ik dat in elke kwalificatie en race nog terug omdat ik mijzelf continu verbeter. Dat gevoel wil ik vasthouden. Ik wil me aldoor blijven verbeteren."

Bottas weet natuurlijk donders goed dat er een enorme druk op hem rust. Toch blijft de Fin daar uiterst rustig onder en focust hij zich alleen op de zaken waar het om gaat.

"Het belangrijkste voor mij is dat ik mij blijf richten op mijn eigen dingen. Je moet in jezelf geloven en beseffen dat je competitief kunt zijn. Mijn prioriteit is echter om hard te blijven werken en mij volledig te focussen op  mijn eigen werk. Mijn werk is om zo hard mogelijk te rijden. Er zijn veel randzaken die erbij komen kijken maar dat verandert niks aan de situatie, ook niet wie mijn teamgenoot is."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen