Bottas: "Mercedes weet hoe je moet winnen"

10 mei 2017 09:55 Redactie

Bottas vindt verschil in mentaliteit het grootste verschil


Begin dit jaar maakte Valtteri Bottas zijn lang verwachte droomtransfer. Na vijf jaar Williams maakte hij de overstap naar Mercedes als opvolger van Nico Rosberg.

Bij Williams behaalde Bottas in totaal negen keer het podium maar een overwinning bleef echter uit. Nu na slechts vier races is Bottas al toegetreden tot het illustere gezelschap van Grand Prix winnaars. Zijn overstap naar Mercedes is vrij probleemloos verlopen. De Fin heeft zich vrij eenvoudig aan zijn nieuwe omgeving aangepast en is vanaf de eerste race competitief. Hoewel hij het altijd enorm naar zijn zin heeft gehad bij Williams, is hij blij met de kans om voor Mercedes uit te komen.

Williams werd vorig jaar vijfde in het WK terwijl Mercedes al jaren de Formule 1 domineert. Natuurlijk wordt dit deels ook veroorzaakt door het verschil in het budget van beide teams. Aan Autosport vertelt Bottas dat een groter budget ook zorgt voor een andere focus.

"Kleinere teams moeten altijd compromissen sluiten. Bij Mercedes kan men zich voor 100% op verschillende zaken concentreren. Hierdoor kun je sneller de auto ontwikkelen en gaat alles wat gemakkelijker."

Behalve het verschil in middelen heerst er bij een topteam ook een andere mentaliteit dan bij een middenmotor.

"Mercedes weet hoe je moet winnen. Ze hebben een enorme honger naar titels en zeges. Iedereen is enorm blij als er wordt gewonnen maar iedereen is ook enorm teleurgesteld als het niet loopt. Zo'n houding is bij een team in de middenmoot erg 'tricky'. Ook al doe je het goed dan word je misschien alsnog maar derde of vierde. Dat is dan je succes."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen