Bottas moet rijstijl aanpassen door nieuwe Formule 1 regels

15 mrt. 2017 10:09 Redactie

Valtteri Bottas tevreden over eerste weken bij Mercedes


Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft een goede winter achter de rug. De vervanger van Nico Rosberg begint zijn draai te vinden bij Mercedes en laat weten dat we nog meer van hem mogen verwachten. 

In januari maakte Bottas de overstap van Williams naar Mercedes, wat zorgde voor een drukke periode voor de Fin. Binnen het grote team van Mercedes moest hij zijn weg vinden, maar Bottas voelt zich imiddels prima thuis bij het team.

Tijdens de Formule 1 testdagen In Barcelona kwam Valtteri voor het eerst in actie voor Mercedes. De nieuwe W08 zorgt ervoor dat de Fin zijn rijstijl aan moest passen. De bredere banden en de toegenomen downforce vergen andere lijnen op het circuit.

"Ik moest zeker een aantal aspecten van mijn rijstijl aanpassen, waaronder het rijden van andere lijnen en het gebruiken van andere rijtechnieken." liet hij ESPN weten.

"Het is niet alleen een andere auto met meer grip. Op mechanisch vlak zit alles net wat anders in elkaar, wat ervoor zorgt dat je tijd nodig hebt om te wennen aan de auto."

Gedurende de acht testdagen deelde Bottas zijn auto met Lewis Hamilton. Een nagenoeg foutloze testperiode met bijzonder veel kilometers geven de Mercedes-coureurs een vertrouwd gevoel in de W08.

"Ik heb veel geleerd. Ik kan steeds meer uit de auto halen, maar er zit zeker nog meer in." 
Op 26 maart zien we Bottas tijdens de GP van Autralië voor het eerst 'echt' in actie voor Mercedes. Het doel is om dit jaar enkele races te winnen en samen met teamgenoot Hamilton te strijden voor de wereldtitel.

 

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen