'Bottas moet winnen om stoeltje veilig te stellen'

23 apr. 2017 18:59 Redactie

Salo: 'Bottas weet dat hij onder druk staat'


Valtteri Bottas moet races winnen om onder het vergrootglas uit te komen bij Mercedes. De Fin behaalde in Bahrein zijn eerste pole, maar wacht nog op zijn eerste zege.

Daar waar teamgenoot Lewis Hamilton meedoet in de strijd voor de wereldtitel, staat Bottas nu al op een flinke achterstand. Tijdens de kwalificaties presteert Bottas prima, met twee derde en één eerste positie. In de races komt het er tot dusver nog niet uit, waardoor de achterstand op Vettel al 30 punten bedraagt.

Voormalig F1-coureur Mika Salo vindt dat zijn landgenoot het prima doet: "Als je naar de statistieken kijkt dan zit Bottas over het algemeen dichter bij Hamilton dan Rosberg." 

"Maar Valtteri weet dat hij onder druk staat. Hij moet enkele race winnen, zeker omdat hij maar een contract voor een seizoen heeft." laat Salo weten aan het Russische Sport FM.

Tijdens de GP van China spinde Bottas achter de Safety Car wat hem een mooi resultaat kostte. In Bahrein ontstond er in de openingsfase een 'Bottas trein'. Uiteindelijk finishte de Fin als derde achter Vettel en teamgenoot Hamilton.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen