Bottas nog niet in gesprek met Mercedes over 2018

17 mei 2017 08:45 Redactie

Bottas houdt zich nog niet met contract voor 2018 bezig


Valtteri Bottas maakte begin dit jaar eindelijk de overstap naar een topteam. In plaats van in de luwte rijden bij Williams zijn nu elke race alle ogen op hem gericht.

De Fin blijft hier redelijk stoïcijns over en doet het tot nu toe op zich prima. Natuurlijk hij spinde achter de safety car in Barhrein en ook zijn akkefietje in bocht 1 in Barcelona had grote gevolgen. Daar tegenover staat wel dat Bottas al éénmaal op pole stond en inmiddels ook één zege heeft geboekt. Zowel in de trainingen als in de race zit hij er continu goed bij en toont hij zijn snelheid. Met slechts een jaarcontract op zak moet Bottas zich dan ook elk raceweekend bewijzen en is er weinig ruimte voor fouten.

In Barcelona werd Bottas al gespot in het gezelschap van Daimler directeur Dieter Zetsche waardoor geruchten over contractverlenging direct de kop opstaken.

Bottas laat echter aan Ilta Sanomat weten dat dat nog niet aan de orde is: "Het is nog te vroeg om te praten over een nieuw contract voor 2018. Op dit moment focussen we ons volledig op het kampioenschap waarbij we in elke race met Ferrari strijden voor de winst. Natuurlijk zullen we op een bepaald moment beginnen aan de onderhandelingen maar dat moment is nog niet aangebroken."

Bottas vertelde verder nog dat hij een nieuwe persoonlijke sponsor heeft binnengehaald. Konecranes, gespecialiseerd in kranen, heeft zich met directe ingang aan de nummer drie van het WK verbonden.

"Ik ben heel blij met deze overeenkomst met Konecranes, een bedrijf dat zo goed bij mijn achtergrond past en waar ik persoonlijk in geloof."
Foto: Mercedes AMG F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen