Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas onder de indruk: "Zeven tienden zat er écht niet in"

Mercedes mag de Grand Prix van Singapore aanvangen vanaf de posities één en vier. Lewis Hamilton reed een waanzinnige ronde, die hem zijn 79ste carrièrepole opleverde. Valtteri Bottas kon niet veel meer dan toekijken en bewondering tonen.

De Fin rijdt in precies dezelfde auto in het rond, maar moest meer dan zeven tienden toegeven ten opzichte van zijn Mercedes-collega. Meerdere lichtjaren, in Formule 1-begrippen.

"Het was geen ideaal rondje, zoals Lewis 'm wel af wist te leveren", spreekt Bottas eerlijk. "Mijn rondje voelde opzich niet eens zo verkeerd, maar veel meer dan een tiende had ik er niet extra uit kunnen halen." Het gat naar Hamilton was volgens de drievoudig Grand Prix-winnaar in ieder geval onoverbrugbaar. "Zeven tienden, dat zat er voor mij zéker niet in", erkent Bottas. Niet alleen Hamilton, maar ook Max Verstappen en Sebastian Vettel waren rapper dan Bottas over één rondje op het Marina Bay Street Circuit. "Het is goed dat er drie teams meestrijden om de knikkers, dat maakt het interessant voor de fans." Dat Bottas zelf echter wel een probleem heeft doordat er meerdere mensen voor hem staan, weet hij maar al te goed. "Inhalen is hier bijzonder lastig." De vierde plek die Bottas zaterdag wist te scoren, is het beste kwalificatieresultaat dat hij in zijn gehele Formule 1-carrière in Singapore wist te behalen. Vorig jaar reed de Fin naar zijn eerste podiumplaats in de stadsstaat, hij werd derde achter Hamilton en Daniel Ricciardo.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden