Bottas: 'Ik probeerde Vettel zo lang mogelijk op te houden'

17 mei 2017 10:52 Redactie

Bottas voert teamtactiek Mercedes perfect uit


Valtteri Bottas speelde een cruciale rol tijdens de GP van Spanje. In de eerste ronde was hij de aanstichter van de crash tussen Raikkonen en Verstappen, later in de race hield hij Vettel op.

Het eerste incident zorgde ervoor dat de race van Raikkonen en Verstappen er al na één bocht op zat. De Fin liet eerder al weten dat het vooral 'ongelukkig' was. Een cruciale fase in de race was het moment waarop de Fin de reeds gestopte Sebastian Vettel ophield.

De Ferrari coureur was veel sneller, maar dankzij de krachtige Mercedes-motor kostte het enkele ronden om voorbij te komen aan de Fin. Hierdoor kon Lewis Hamilton ruim zes seconden inlopen, wat later in de race cruciaal bleek.

"Ik ging tot het maximale om Sebastian achter me te houden. Mijn doel was dat hij tijd zou verliezen ten opzichte van Lewis. Dat was mijn taak op dat moment, maar het verschil in snelheid was te groot waardoor het maar enkele ronden lukte", liet Bottas weten.

"Volgens mij heeft dit het team zeker geholpen later in de race."

Doordat Bottas en Raikkonen uitvielen werd het gat in het WK gedicht. Dankzij de zege van Hamilton liep Mercedes zeven punten uit op Ferrari in het WK bij de constructeurs. Hamilton verkleinde zijn achterstand op Vettel met zeven punten in het WK bij de coureurs. De rol van Bottas (-41 punten) en Raikkonen (-55 punten) is op dit moment uitgespeeld in het WK.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen