Bottas schaamt zich voor spin achter Safety Car

10 apr. 2017 10:41 Redactie

Bottas: 'Het was mijn eigen stomme fout'


Valtteri Bottas bewees zichzelf en Mercedes gisteren een slechte dienst door te spinnen tijdens de GP van China. Pijnlijk voor de Fin was dat hij dit deed achter de Safety Car. 

Uiteindelijk wist Bottas zich nog terug te knokken tot een zesde positie, maar hij liet veel punten liggen voor het team van Mercedes. De Fin was naderhand schuldbewust.

"Ik heb mijn excuses aan het team aangeboden, het was mijn eigen domme fout. Het kan je ooit gebeuren, maar het mag zeker niet nog eens gebeuren. Volgend weekend heb ik in Bahrein de kans om het te herstellen."

"Het is goed om dan weer te racen, zo voorkom je dat je blijft pieren over je fouten. We weten dat de snelheid er prima in zit en we kunnen scoren met deze auto. Nu moeten we doorgaan en dan komen de resultaten vanzelf."

Volgens Bottas had er een 1-2 voor Mercedes in gezeten, mede door de slechte eerste stop van Vettel die terugviel tot achter Bottas. "Ik denk dat we iets sneller waren dan Ferrari. Het was dus mogelijk geweest en we hadden onze bandenslijtage goed onder controle. In Bahrein liggen de temperaturen veel hoger en wordt het een nieuw gevecht met Ferrari. We zitten dicht bij elkaar en ik verwacht ook daar weer een spannend gevecht."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen