Bottas stellig: "Ik ben geen tweede rijder bij Mercedes"

27 apr. 2017 18:30 Redactie

Bottas ervan overtuigd dat Mercedes geen voorkeur heeft


Valterri Bottas maakte dit jaar eindelijk zijn felbegeerde overstap naar een topteam. Slechts één seizoen heeft de Fin om Mercedes te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Bottas kent tot nu toe een redelijke start van het seizoen. In de kwalificaties kan hij het tempo van Hamilton prima bijbenen. Het resulteerde zelfs in zijn allereerste pole uit zijn carrière. In de race daarentegen is hij nog te wisselvallig. Het absolute dieptepunt wat dat betreft kwam voor hem in Bahrein waar Mercedes hem vriendelijk verzocht om Hamilton voorbij te laten.

Volgens Bottas betekent dat echter niet dat er binnen Mercedes een rangorde is. In Rusland laat hij het volgende weten aan de aanwezige pers: "Mercedes heeft nooit een duidelijke eerste of tweede coureur gehad en is niet van plan om dat te veranderen. Het biedt zijn beide coureurs altijd gelijke kansen."

De teamorder die Bottas ontving tijdens de GP van Bahrein is volgens de Fin eenvoudig te verklaren. Dat heeft volgens hem niks te maken met een eventuele voorkeur van het team.

"Dit jaar is het verschil met de concurrentie minder groot. De afgelopen jaren viel het minder op als een Mercedes-coureur tijd verloor. Dat is nu anders zoals we hebben gezien in Bahrein, dat snap ik. Ik heb het gevoel dat ik nog veel beter kan en hou me dan ook totaal niet bezig met teamorders. Dat geldt ook voor het team."

Tenslotte laat de huidige nummer drie van het klassement weten dat Mercedes op zijn volledige medewerking kan rekenen.

"Als ik problemen heb met mijn auto en ze vragen mij of ik Lewis wil laten passeren, dan doe ik dat. We zijn een team en willen als team zoveel mogelijk punten halen. Natuurlijk probeer ik een dergelijke situatie te voorkomen. Ik wil mijn eigen race rijden en ga altijd voor een goed resultaat. Ik ben echter ook een teamspeler. Lewis en ik zullen ongetwijfeld het gevecht met elkaar aan gaan. Maar nogmaals: het team moet dit jaar misschien wat slimmer zijn om ieder puntje veilig te stellen. Dat snap ik volledig."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen