Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Bottas troeft Verstappen af, Hamilton imponeert tijdens sprintkwalificatie race Brazilië

Valtteri Bottas is de winnaar geworden van de sprintkwalificatie race in Brazilië, hij bleef Max Vertappen voor. Lewis Hamilton reed een dijk van een inhaalrace vanaf de laatste plaats.

Verstappen Brazil sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Met Max Verstappen vanaf de eerste positie voor Valtteri Bottas en Sergio Perez ging de sprintrace van start. De bestrafte Lewis Hamilton moest vanaf de laatste positie aan de race beginnen. Bij de start wist Bottas op zijn zachte banden de leiding over te nemen van Verstappen die op de medium band startte en ook nog eens Carlos Sainz aan zich voorbij zag komen.

Hamilton kende een vliegende start en lag na een ronde al op de veertiende positie. Verstappen had na twee ronden zijn banden op temperatuur en begon aan te dringen bij Sainz. Bij het ingaan van de vierde ronde passeerde hij de Ferrari-coureur eenvoudig.

Uitslag Sprintrace - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton rukt op, Verstappen ruikt zege

Verstappen hengelde Bottas langzaam binnen en het gaatje schommelde net boven de seconde. Red Bull ging er daarbij vanuit dat de Nederlander in de tweede helft van de race in het voordeel zou zijn met zijn medium banden.

Hamilton bekleedde met nog 10 ronden te gaan de tiende positie, maar had nog zich op de achtste positie. Op het lange rechte stuk was de Mercedes-coureur met zijn DRS razendsnel. Met nog zeven ronden te gaan lag de Brit al zevende, maar het gat naar Leclerc op de zesde positie bedroeg ruim drie seconden.

Verstappen kwam binnen de DRS-range van Bottas, die zijn rondetijden op zag lopen, maar zette niet echt aan. Ondertussen toonde Hamilton zijn indrukwekkende snelheid door op te klimmen naar de vijfde positie.

Met zijn tweede positie scoorde Verstappen twee WK-punten, waardoor hij er nu 21 voorstaat op Hamilton.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Brazilië 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024