Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Verstappen inhalen was makkelijker dan verwacht"

Valtteri Bottas verzekerde zich aan het einde van de Grand Prix van Stiermarken met relatief gemak van de tweede plek ten koste van Max Verstappen. De Fin had een intenser gevecht verwacht.

Valtteri Bottas startte de Grand Prix van Stiermarken nog als vierde, maar aan het einde van de rit finishte hij als tweede, achter teamgenoot Lewis Hamilton. Onderweg haalde de Fin Carlos Sainz en Max Verstappen in, om zich zo te verzekeren van zijn tweede podiumplek in twee weken tijd. Het duurde even voordat hij de aan de kont van Red Bull-coureur Verstappen aankwam. Eenmaal daar aangekomen bleef de aanval van Bottas niet lang uit, maar pareerde de Nederlander door zijn Mercedes-rivaal meteen weer terug in te halen op een plek waar Bottas het absoluut niet verwachtte. Het was slechts de laatste stuiptrekking van Verstappen, die een ronde later alsnog het haasje was. De superieure Mercedes W11 was geen partij voor Verstappen, die simpelweg niet opgewassen was tegen de snelheid van Bottas. Laatstgenoemde blikte na afloop terug op het kortstondige gevecht met de Nederlander. Uiteindelijk vond hij het best makkelijk gaan. "Max zou het me nooit makkelijk gaan maken natuurlijk. Ik vond het wel een leuk gevecht, ik dacht dat ik hem meteen te pakken had. Hij deed natuurlijk alles om me voor te blijven en ik had niet verwacht dat hij plots waar in bocht vier aan de buitenkant zou zitten", zo vertelt Bottas aan onder meer RacingNews365 . "Ik besloot me even in te houden en het later nog eens te proberen. Ik had vergeleken met hem natuurlijk het voordeel van versere banden en het ging uiteindelijk makkelijker dan verwacht. Enige tijd daarvoor dacht ik nog dat het heel spannend zou gaan worden, maar uiteindelijk ging het makkelijker dan verwacht, aldus de Fin. Met medewerking van Dieter Rencken . Check hieronder de beelden van het mooie gevecht nog eens .

1283024860046856193

You just know @Max33Verstappen won’t back down without a fight #ChargeOn #F1 pic.twitter.com/xkpFuj67X8 — Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) July 14, 2020

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen