Bottas verwacht minder sterk Red Bull in komende races

31 mei 2017 19:23 Redactie

Bottas: 'Monaco was eenmalig sterk optreden voor Red Bull'


Valtteri Bottas had het zwaar met de beide Red Bulls in Monaco. De Mercedes-coureur verwacht echter niet dat Verstappen en Ricciardo het hem de komende races lastig gaan maken.

Vanaf een derde positie startte Bottas de races, maar na de pitstops belandde hij in een Red Bull sandwich. Daniel Ricciardo verdrong de Fin van de derde positie, terwijl Max Verstappen de hele race op de trekhaak van de Mercedes zat.

"Ik verwacht dat Monaco een eenmalig iets was. Het is een uniek circuit waarbij het draait om downforce en mechanische grip. De auto moet goed zijn om goed overweg te kunnen met de hobbels hier."

"Canada wordt een compleet ander verhaal. Het circuit zit vol met relatief snelle bochten, chicanes en lange rechte stukken."

Red Bull Racing teambaas Christian Horner liet eerder al weten dat hij niet verwacht dat zijn team de komende drie races kan imponeren. Met name Canada en Azerbeidzjan zijn erg snelle circuits waarop motorvermogen erg belangrijk is. Op dat vlak komen Max Verstappen en Daniel Ricciardo nog altijd flink tekort.

Valtteri Bottas verwacht later dit seizoen wel meer tegenstand van de beide Bulls.

"Red Bull zal later dit seizoen wel competitief zijn. Het is een sterk team dat in staat is om goede auto's te bouwen. We mogen ze niet onderschatten, maar ik verwacht dat ze het in Canada een stuk lastiger krijgen."

Foto: Mercedes AMG F1

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen