Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kvyat boos over zware straf voor incident tijdens GP Bahrein

Daniil Kvyat was tijdens de Grand Prix van Bahrein betrokken bij twee incidenten. Bij de grote crash van Romain Grosjean en de crash van Lance Stroll. Voor die laatste werd hij bestraft, tot onvrede van de Rus.

De Grand Prix van Bahrein was voor Daniil Kvyat er een om snel te vergeten. Aan het begin van de race was hij betrokken bij de megacrash van Romain Grosjean. De Fransman schoot naar de rechterkant van de baan, waar hij de auto van de Rus raakte. Kvyat was in eerste instantie pissig op Grosjean na de bijzondere manoeuvre, maar toen hij de vuurbal zag in zijn spiegels werd zijn woede omgezet in zorgen. "Het was een angstig moment. Ik was in eerste instantie pissig dat hij zo van links naar rechts stuurde. Ik dacht 'waar is hij mee bezig?', maar toen veranderde die gedachte meten toen ik het vuur zag in mijn spiegels." "Ik hoopte dat het goed met hem ging. Ik wist meteen dat het foute boel was toen ik in mijn spiegels keek. Ik ben blij dat het goed met Romain gaat, echt. Het laat maar weer zien dat wat we doen levensgevaarlijk is", aldus de Rus tegenover onder meer RacingNews365 . Op de boordradio hieronder zijn de zorgen van Kvyat duidelijk te horen. Het artikel gaat daar onder verder.

Y_DpumOWL44

Toen de race een dik uur later weer werd hervat was Kvyat opnieuw betrokken bij een crash. Dit keer probeerde hij Lance Stroll in te halen, maar de Canadees had zijn concurrent niet gezien en stuurde 'gewoon' in. Het gevolg: wederom een touche met de linker voorband van Kvyat, waarna de Racing Point-coureur op zijn kop werd getikt. De stewards vonden dit keer dat Kvyat wel als schuldige aan kon worden gewezen en gaven de Rus een straf van tien seconden. Daarbovenop kreeg hij twee strafpunten op zijn superlicentie. "Stroll reed op de racelijn. Kvyat probeerde in te halen, maar het lukte hem niet de actie te volbrengen. De conclusie van de stewards is dat de crash Kvyat geheel kan worden aangerekend." De Rus zelf was het absoluut niet eens met het oordeel van de stewards. " Nee, zo zie ik het niet", reageert hij na afloop op de crash met Stroll. "Ik kon nergens naar toe, ik reed al helemaal op de kerbstones aan de binnenkant van de bocht." "Lance wist gewoon dat ik daar zat, maar stuurde in alsof ik er niet was. Daarom ben ik boos na deze beslissing, die mijn race heeft verpest. Ik had een goede tweede start en deed weer helemaal mee, maar deze straf heeft mijn race uiteindelijk verpest." Met medewerking van Dieter Rencken . Romain Grosjean overleefde een horrorcrash tijdens de GP van Bahrein. Max Verstappen was allerminst onder de indruk van Alexander Albon en voert de druk op Red Bull op. Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren. Note: De podcast is opgenomen voordat bekend was dat Lewis Hamilton de GP van Sakhir mist

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie