Boze Massa: 'Max Verstapen moet op zijn woorden letten'

17 apr. 2017 10:34 Redactie

Massa niet te spreken over uitlatingen Max Verstappen


Felipe Massa en Max Verstappen worden nooit vrienden. Na afloop van de kwalificatie voor de GP van Bahrein was de Nederlander niet te spreken over de Braziliaan. Andersom was Massa niet blij met de woordkeuze van Verstappen.

Tijdens het laatste deel van de kwalificatie prepareerde Max Verstappen zich voor zijn laatste vliegende ronde. De Williams-coureur passeerde in een van de laatste bochten de Red Bull, waardoor Max een gat moest laten vallen. Hierdoor koelden de banden meer af dan gepland, waardoor een verbetering van zijn rondetijd er niet in zat.

Max Verstappen was niet te spreken over de actie van de Braziliaan en liet dat na afloop van de kwalificatie ook duidelijk weten. "Massa heeft me genaaid", liet hij aan Ziggo weten. Om daar aan toe te voegen dat praten met Massa weinig op zou lossen. "Hij is immers een Braziliaan, en daar valt niet mee te praten.", liet Max cynisch weten.

Felipe Massa kon zich niet vinden in de woordkeuze van de Nederlander en liet weten dat hij dat ook kenbaar heeft gemaakt. "Ik zei hem al eerder dat hij op moet letten met wat hij zegt."

"Let op je woorden, aan het einde van het seizoen is er nog de Braziliaanse GP. Je kan niet zo spreken over alle Brazilianen en Max had geen idee waar hij het over had." vertelde Massa aan UOL Esporte.

De Williams-coureur voelt zich ook niet verantwoordelijk voor de mindere ronde van Verstappen. "Ik heb hem niet gehinderd, mogelijk dat hij een excuus zoekt voor het feit dat Daniel hem versloeg. Max zocht een zondebok."

"Ik heb hem uitgelegd wat er tussen mij en Nico gebeurd was, maar heb je ons daarover horen klagen? Je moet zorgen dat je voor je snelle ronde op de juiste positie rijdt. Als je dat niet lukt dan ben je daar zelf verantwoordelijk voor."

Het is niet de eerste keer dat de Braziliaan en de Nederlander verbaal overhoop liggen. Na de crash van Max in Monaco 2015 kreeg hij veel kritiek van Massa. Een race later haalde Max zijn gram door Felipe op zijn nummer (te proberen) te zetten tijdens de persconferentie.

Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen