© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brawn: "Bonuspunt moet Formule 1-show verbeteren"

11 mrt. 20:33 Ruud Dimmers 0 reacties
De invoering van een bonuspunt voor de snelste raceronde in de Formule 1 moet zorgen voor meer actie in de slotfase van Grands Prix. Dit laat Ross Brawn, sportief directeur van de F1, weten.

Het idee om een bonuspunt in te voeren voor de snelste raceronde is niet nieuw. Al jaren werd er gesproken over de herinvoering van het extra punt. Ross Brawn geeft uitleg over wat de beweegredenen zijn om het punt nu, vlak voor de start van het seizoen, definitief in te voeren.

"Samen met de FIA hebben we diverse ideeën geanalyseerd en gekeken naar oplossingen die de show in de Formule 1 kunnen verbeteren, maar waarbij de integriteit van de sport behouden blijft."

"We zijn van mening dat de herinvoering van een een punt voor de snelste raceronde, na meer dan zestig jaar afwezigheid, een goede stap is. We hebben deze beslissing al enkele maanden in overweging, waarbij we gehoor geven aan de wensen van duizenden fans wereldwijd."

Volgens Brawn moet de nieuwe regel coureurs een extra stimulans geven om in de slotfase van de race het gaspedaal nog wat dieper in te trappen. "Hoe vaak hebben we coureurs over de boordradio niet horen vragen wie de snelste ronde in handen had? Nu gaat het niet langer alleen om de eer, maar is er een extra motivatie toegevoegd om de slotfase van de race nog interessanter te maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen