Brawn droomt van meer Max Verstappens in de Formule 1

28 mrt. 2017 11:04 Redactie

Brawn: 'Mijn droom is dat we de komende jaren meer coureurs als Verstappen in de F1 krijgen'


De Formule 1 moet de 20 beste coureurs als deelnemer hebben, aldus Ross Brawn. De F1-veteraan die nu met Liberty Media de nieuwe koers uit moet zetten ziet het liefst meer coureurs van het kaliber Max Verstappen in de F1.

In een interview met F1.com deelt Brawn zijn toekomstvisie over de koningsklasse van de autosport. Een van de belangrijkste onderdelen is dat er meer actie op de baan komt. De sport moet de best beschikbare coureurs als deelnemers hebben, waarbij teams niet geremd moeten zijn door financiële motieven om voor pay-drivers te kiezen.

Max Verstappen kreeg bij Red Bull een kans en pakte deze met beide handen beet. In 2016 liet hij zichzelf direct zien tussen de toppers met een jonge, agressieve en gewaagde rijstijl. Volgens Brawn is Max het perfecte voorbeeld van hoe het moet in de F1. 

"Mijn droom in het vijfjarenplan is dat we meer Max Verstappens in de Formule 1 krijgen. We willen een systeem ontwikkelen waarbij we alleen de allerbeste coureurs in de F1 krijgen. Begrijp met niet verkeerd, er zijn al veel goede coureurs in de F1 en het niveau is hoog. Maar als we er voor zorgen dat sommige teams geen 'commerciële rijders' meer nodig hebben, kan het niveau nog verder omhoog."

"Om dat te kunnen realiseren moet je ervoor zorgen dat de kleinere teams niet langer afhankelijk zijn van het sponsorgeld dat de coureurs meebrengen."

Brawn kijkt dit seizoen erg uit naar de gevechten tussen Bottas en Hamilton en Verstappen vs Ricciardo.

"Lewis is het referentiepunt binnen de Formule 1, en hij zit bij het beste team. De vergelijking met Bottas wordt fascinerend. Bij Red Bull hebben we een prachtige strijd tussen Ricciardo en Verstappen. Max is natuurlijk een van de meest opwindende coureurs van het veld."

Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen