BREAKING: Alonso rijdt Indy 500, mist GP van Monaco!

12 apr. 2017 12:50 Redactie

Fernando Alonso verkiest Indy 500 boven GP van Monaco


Verrassend nieuws vandaag over Fernando Alonso. De Spanjaard maakt zijn debuut in de wereldberoemde Indy 500 en laat de Formule 1 Grand Prix van Monaco schieten!

Alonso komt uit voor het topteam van Andretti Autosport, dat uitgerust is met een Honda motor. Doordat beide evenementen plaatsvinden op zondag 28 mei, zien we de Spanjaard niet in actie tijdens de meest prestigieuze F1-race van het seizoen. Wie de tweede McLaren-Honda gaat besturen in het prinsendom van Monaco is nog onbekend, maar Jenson Button staat op pole-position.

Fernando Alonso spreekt over een geweldige kans en uitdaging:

"Het is super om samen met McLaren, Honda en Andretti deel te nemen aan de Indy 500. Dit is een van de meest beroemde races ter wereld, samen met de GP van Monaco en Le Mans. Het is jammer dat ik Monaco aan me voorbij moet laten gaan. In Canada ben ik echter weer gewoon terug in de F1."

De ambitie om deel te nemen aan de Indy 500 is niet nieuw. De Spanjaard liet al weten dat hij graag alle autosportmonumenten wil winnen: De GP van Monaco, de Indy 500 en Le Mans.

"Mijn droom is om de Triple Crown te behalen. Het winnen van Monaco, de Indy 500 en Le Mans. Monaco heb ik reeds twee keer gewonnen. De enige coureur die dit ooit lukte was Graham Hill. Het is een grote uitdaging, maar ik ben er klaar voor. Wanneer ik Le Mans ga rijden weet ik nog niet, maar dat ik deel ga nemen in de toekomst staat vast."

McLaren zal op korte termijn de eenmalige teamgenoot van Stoffel Vandoorne bekend maken. Voor de hand ligt het dat derde rijder Jenson Button even een break in zijn sabbatical neemt en tijdelijk terugkeert.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen