Breaking: 'Er komt GEEN grote Renault upgrade voor Verstappen dit jaar!'

11 jun. 2017 16:15 Redactie

Renault komt niet met grote updates in 2017!


Formule 1 fans hoeven geen grote wonderen te verwachten van de Renault motor van Max Verstappen. De Franse motorleverancier sluit uit dat er een grote upgrade komt in 2017!

Daarmee komt er een eind aan alle speculatie van de afgelopen maanden. Al vanaf het begin van het seizoen gingen er geruchten dat er in Canada een grote upgrade zou komen. Deze werd vervolgens uitgesteld tot nader order. Red Bull teambaas Christian Horner liet dit weekend weten dat hij bij de volgende race hoopt de beschikking te krijgen over de upgrade van Renault.

Dit zou goed nieuws zijn voor Max Verstappen aangezien het circuit van Baku een recht stuk van twee kilometer kent. Motorvermogen is de achilleshiel van Red Bull dit seizoen. Daar waar het de RB13 met de Grand Prix verbeterd blijft de Franse motorleverancier achter.

In een interview met F1.com laat Cyril Abiteboul, directeur van Renault Racing, weten dat er geen grote upgrade komt in 2017. Volgens hem is het Red Bull dat steeds met verkeerde informatie de media opzoekt en wonderen verwacht.

"Het was Red Bull dat riep dat we in Baku een upgrade zouden hebben. Iedere race verbeteren we onze motor en maken we kleine stapjes. Vorig jaar schepten we zelf grote verwachtingen en kwamen we met een grote en succesvolle upgrade. Dit kunnen we niet ieder jaar herhalen."

Continue verbeteringen


"Dit seizoen draait het om het continu verbeteren waardoor we progressie moeten boeken. Er is geen 'magic bullet', maar de motor moet iedere race betrouwbaarder en sneller worden."

"Onze volgende grote upgrade staat gepland voor volgend jaar. Dan komen we met een compleet nieuw concept wat het verschil gaat maken. Dit komt pas in 2018," laat Abiteboul weten.

De uitspraken van Abiteboul zetten de relatie tussen Red Bull en de Franse motorleverancier verder op scherp. Het team worstelt met een gebrek aan vermogen en kan mede daardoor geen vuist maken in de titelstrijd tussen Ferrari en Mercedes
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen