Breaking: Felle kritiek coureurs op rijgedrag Max Verstappen

22 okt. 2016 13:18 Redactie

Coureurs unaniem: "Max Verstappen mag niet van lijn wisselen tijdens het remmen"


Max Verstappen was wederom onderwerp van gesprek tijdens de rijdersbriefing voor de Grand Prix van Amerika. De coureurs vielen de Nederlander massaal aan op zijn verdedigende acties. De formule 1 coureurs zijn unaniem van mening dat de Verstappen andere coureurs in gevaar brengt met zijn rijgedrag.

Grote namen uit de formule 1 zoals Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso kwamen aan het woord over het onderwerp. De coureurs willen een regel die per direct een verbod met zich meebrengt op het veranderen van richting tijdens het aanremmen voor een bocht. Dit meldt Auto, Motor und Sport

Max Verstappen was zich wederom van geen kwaad bewust: "Ik ben niet bestraft door de wedstrijdleiding, dat betekent dat ik niets verkeerds heb gedaan." De Red Bull coureur liet weten dat hij in de voorlaatste ronde van de GP van Japan liefst 10 meter later remde. Lewis Hamilton geloofde dit niet, omdat later remmen onmogelijk zou zijn. Verstappen op zijn beurt vroeg zich af, waarom de Mercedes coureur dit dan toch probeerde.

Hamilton moest rechtdoor in de voorlaatste ronde bij de chicane. Verstappen verdedigde de binnenkant, maar wisselde in de remzone van zijn positie. Voor de Brit zat er weinig anders op dan de uitloopstrook te gebruiken en zo zijn weg te vervolgen.

Nico Hulkenberg onderschrijft het gevaar van de acties van Verstappen. "Thuis op de bank ziet het er allemaal makkelijk uit. Op de onboardbeelden lijkt het alsof er links en rechts voldoende ruimte is, waar je in alle rust naar toe kan sturen. De mensen hebben geen besef hoe snel 330 kilometer per uur eigenlijk is. Als je remt en de coureur voor je komt jouw kant op dan kan je niets meer doen. Je kan niet meer uitwijken, maar je moet geluk hebben dat er een uitloopstrook is. Anders eindig je vol in de muur."

Jenson Button maakte duidelijk dat bij een inhaalactie alle coureurs op de limiet remmen. Niet alleen de voorste van de twee, de achterste remt nog later en heeft nog minder tijd en kans om te reageren.

Hulkenberg doet er een schepje bovenop: "Het kan niet zo zijn dat we eerst een ongeluk nodig hebben, voordat er iets verandert. Als er niets verandert dan rijdt Verstappen ons allemaal de muur in."

Red Bull teambaas Helmut Marko steunt zijn pupil. "Ik denk dat de andere coureurs eens moeten leren hoe ze van richting kunnen wisselen onder het remmen. Max kan dit wel."

De opmerking schiet verkeerd bij Nico Hulkenberg: "Dat is misschien in een Red Bull mogelijk omdat die auto zeer goed is onder het remmen. Kijk eens terug hoe laat Ricciardo kan remmen tijdens een inhaalactie. Als ik dat probeer dan crash ik met mijn auto."

Fernando Alonso komt als laatste aan het woord, waarbij hij nog eenmaal terug blikt op zijn ongeval in Melbourne. "Als iemand bij 300 kilometer per uur door zijn voorganger gedwongen wordt om te corrigeren, heb je grote kans op een ongeval."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen